НОВИНИ

След разговор с Радев: Азербайджанският президент отново ще посети България

Симеон Иванов
от Симеон Иванов
11:28, 11.03.2023 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Румен Радев е на посещение в Азербайджан. След видеоконферентна връзка с президента Илхам Алиев Румен Радев заяви, че политическият диалог на най-високо ниво е важно условие за задълбочаване на сътрудничеството във всички останали области от взаимен интерес.

Очаква се Илхам Алиев отново да посети страната ни, а азербайджанската държавна петролна и газова компания да открие офис в България.

"По време на посещението си в София миналият октомври президентът Алиев пое ангажимент държавната петролна и газова компания "Сокар" да открие офис в България, което вече означава истински намерения. Офисът вече се оборудва и очакваме май месец той да бъде открит. И не само, очакваме в най-скоро време президентът Алиев отново да посети България, виждате за какъв кратък период от време, където официално да се присъедини към българската инициатива "Солидарити ринг", която е изцяло в съзвучие с европейската визия за гарантиране на доставките, за тяхната сигурност, за тяхната диверсификация, за търсене на нови възможности, така че ние усилено работим заедно успехите да са налице и още по-големите успехи тепърва предстоят", заяви Румен Радев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев отново не загуби сет и ще играе на финала в Анталия
Янаки Милев отново не загуби сет и ще играе на финала в Анталия
Валентина Димитрова с 10-о място в спринта на световното по биатлон за девойки
Валентина Димитрова с 10-о място в спринта на световното по биатлон за девойки