НОВИНИ

След репортажа по БНТ: Здравният министър иска оставката на шефа на Четвърта градска болница

репортажа бнт здравният министър иска оставката шефа четвърта градска болница
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 31.10.2020
8068
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Здравният министър Костадин Ангелов поиска оставката на шефа на Четвърта градска болница, след като по думите му във фейсбук: "няколко пъти е изгледал материала по БНТ" - Една нощ с линейка: Как минава дежурство по време на COVID-19.

"Министерството е казало още в началото на пандемията "тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!", категоричен е министър Ангелов.

Той настоява кметът Йорданка Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска, защото според него: има или няма организация и каква е тя - отговорен е мениджърът на лечебното заведение.

Здравният министър заявява още, че ще внесе в Народното събрание законов текст за болници, отказващи да откриват легла за заразени с коронавирус, според който тези болници няма да работят с НЗОК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров няма да играе в Париж, последният му турнир за сезона може да е "Sofia Open"
Григор Димитров няма да играе в Париж, последният му турнир за сезона може да е "Sofia Open"
Даниел Моралес остава засега начело на ЦСКА
Даниел Моралес остава засега начело на ЦСКА