НОВИНИ

София Годжа ликува с победата в спускането в Кортина д‘Ампецо

София Годжа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:53, 22.01.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

София Годжа зарадва домашната публика в зимния център Кортина д‘Ампецо, след като спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени.

Италианката триумфира с време 1:06.98, оставяйки на почетната стълбичка австрийката Рамона Зибенхофер и чехкинята Естер Ледецка съответно на +0.20 и +0.26 сек.

Топ 10 допълниха още швейцарката Корин Сутер, австрийката Мирям Пухнер, швейцарката Мишел Гизин, австрийката Елизабет Райзингер, норвежката Ранхилд Мовинкел, швейцарката Лара Гут-Бехрами и германката Кира Вайдъл. Две състезателки не успяха да финишират днешното състезание – италианката Роберта Мелези и швейцарката Йоана Хелен.

За Годжа това бе четвърти успех от пет старта в дисциплината от началото на сезона, като тя не спечели единствено в Цаухензее, Австрия, където победителка стана Гут-Бехрами. Италианката води убедително в подреждането за Малкия кристален глобус в спускането с 400 точки, със 136 пункта пред втората Зибенхофер, която има 264 и изпревари американката Брийзи Джонсън с 240 точки – Джонсън не участва днес поради падане на тренировка.

В генералното за Големия кристален глобус Годжа е трета със 769 точки, на 197 от водачката Микаела Шифрин от САЩ и на 160 от втората Петра Влъхова, която е и действаща носителка на Голямата световна купа.

Остава още едно спускане при дамите преди началото на Зимните олимпийски игри в Пекин – то ще се проведе на 29 януари в Гармиш-Партенкирхен, Германия. За жените предстои супер гигантски слалом отново в Кортина д‘Ампецо в неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг и минусови температури сковаха Гърция
Сняг и минусови температури сковаха Гърция
Възрастна жена загина при пожар в Русе (СНИМКИ)
Възрастна жена загина при пожар в Русе (СНИМКИ)