НОВИНИ

София вече е забранена за каруци

забраната движение каруци сливен влиза съда
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:09, 01.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

От днес влиза в сила забраната за движение на пътни превозни средства с животинска тяга (каруци) по улиците за обществено ползване на територията на Столичната община – с граници, заключени в карето между автомагистрала "Европа", Източна, Западна и Южна дъга на Околовръстен път.

Контролът по изпълнение на тази Наредба се осъществява от Столичния инспекторат, СДВР-сектор "Общинска полиция" и дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

При установяване на нарушения компетентните органи задържат за отговорно пазене превозното средство до поискването му от собственика и го връщат след заплащане на разноските по отговорното пазене.

Животните, ползвани за задвижване на превозни средства с животинска тяга, се предават на Оперативна програма "Екоравновесие" и се връщат на собственика след заплащане на разходите за отговорно пазене, отглеждане и лечение.

Столичният общински съвет прие доклад по темата на 10 януари тази година.

Забраната се налага заради чести нарушения на водачите на каруци като отнемане на предимство, движение по тротоари, движение в насрещното платно.

По предложение на транспортната комисия в Столичния общински съвет от днес трябваше да влезе и двойното поскъпване на репатрирането на неправилно паркиран автомобил – от 60 до 120 лева.

През месец май предложението беше оттеглено, а на Центъра за градска мобилност е възложено в срок до 3 месеца да изготви анализ на нуждата от нови наказателни паркинги в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Чой с първи тестове на „Спа“ в Белгия преди Световното този уикенд
Мартин Чой с първи тестове на „Спа“ в Белгия преди Световното този уикенд
Американски изтребители F-35 се присъединиха към охраната на българското въздушно пространство
Американски изтребители F-35 се присъединиха към охраната на българското въздушно пространство