НОВИНИ

Софийският университет запазва водещото си място в Рейтинговата система за 2023 г.

Висшето учебно заведение е на първо място в 22 направления

bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 01.12.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Още
софийският университет bdquoсв климент охридскиldquo филиал бургас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

В 13-ото поредно издание на Рейтинговата система на висшите училища в България с актуална информация от 2023 г. Софийският университет заема първо място в 22 професионални направления, в които обучава студенти.

Рейтинговата система сравнява представянето на 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" заема първо място в 22 професионални направления, в които обучава студенти - "Биологически науки", "Биотехнологии", "Икономика", "Информатика и компютърни науки", "История и археология", "Математика", "Науки за земята", "Обществени комуникации и информационни науки“, "Педагогика", "Педагогика на обучението по…", "Политически науки", "Право", "Психология", "Религия и теология", "Социални дейности", "Социология, антропология и науки за културата", "Теория и управление на образованието", "Туризъм", "Физически науки", "Филология", "Философия" и "Химически науки", в поредното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България с актуална информация от 2022 г.

Рейтинговата система може да разгледате ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Маринов: Получихме близо половин милион лева от държавата
Христо Маринов: Получихме близо половин милион лева от държавата
Мъж загина след като катастрофира в Разградско
Мъж загина след като катастрофира в Разградско