НОВИНИ

Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за Европейското първенство

соколов върнем самочувствието европейското първенство
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 27.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият ни национален отбор по волейбол се готви от седмица за предстоящото Европейско първенство от 1 до 19 септември в Полша, Естония, Финландия и Чехия.

Момчетата на селекционера Силвано Пранди са в пълен състав, като 20 състезатели са повикани в разширения отбор.

Засега неизвестно остава състоянието на капитана Цветан Соколов, който се контузи по време на Лигата на нациите и това го извади принудително от игра.

"Все още не мога да кажа как се чувствам, защото това е първата ми тренировка в зала. Направих ядрено-магнитен резонанс преди една седмица и той показва, че мускулът е зараснал на 95%. Това означава, че мога да се натоварвам и ще се включа по-пълноценно в тренировъчния процес. Надявам се всичко да е наред", коментира най-добрият ни състезател.

Соколов сподели и мнението си за представянето на отбора ни във волейболната Лига на нациите.

"За Лигата на нациите всичко може да се каже, но няма да бъде достатъчно. Не направихме добър турнир. Натрупахме доста загуби, не играхме силно. Можехме много по-стабилно да изиграем някои мачове. Станалото не беше добре дори и от психическа гледна точка. Имаме млад отбор, който в момента се гради, трудно е да излезем от тази ситуация, в която сме в момента. Нека да погледнем по-позитивно на нещата. Даде се възможност на много състезатели да се изявят в тази световна надпревара. В такива мачове, в които някои момчета не са си мислили, че ще играят. Така че колкото и негативно, толкова и позитивно бихме могли да погледнем на този турнир. Трябва да оставим назад загубите, които натрупахме и да гледаме напред”, добави Соколов.

Относно психическата нагласа след загубите в Лигата на нациите, капитанът заяви:

"В момента се върнаха доста от по-опитните състезатели. Смятам, че това ще помогне много за Европейското първенство. Отделно ще имаме контроли с отбори, които не са от такъв ранг, което е добре за психическата нагласа. В такива мачове, когато биеш, самочувствието се връща. Много се надявам това да го направим и да си върнем увереността, което е много важно преди Евроволей."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време ще преобладава до края на деня
Слънчево време ще преобладава до края на деня
МОН публикува въпроси и отговори за ползата и рисковете от ваксините
МОН публикува въпроси и отговори за ползата и рисковете от ваксините