НОВИНИ

Спартак 1918 с кадрови проблеми преди варненското дерби с Черно море

спартак 1918 кадрови проблеми варненското дерби черно море
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:19, 05.05.2023
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак 1918 Варна има кадрови проблеми преди градското дерби с Черно море в неделя, разкри наставникът на „соколите“ Димитър Димитров-Херо.

Срещата със сигурност пропускат Божидар Васев, който е със скъсан ахилес, Родни Антуи, който е с извадено рамо и Жоао Марио, който има мускулен проблем. Проблематично е участието на вратаря Кристиано Фигейредо, който имаше проблеми в коляното, каза треньорът.

В атака, даже и да искам, не мога да сбъркам нищо, защото имам само един човек, каза в отговор на въпрос специалистът.

Имам идея, разбира се, за стартова единайсеторка, но по понятни причини няма да казвам състава сега“, обясни Херо и допълни, че все пак има още два дни и всичко може да стане. Той изрази надежда да няма нови контузени в отбора.

Запитан коя е силната страна на домакините в този мач, Димитров каза, че този отбор дълги години играе заедно и се получава нужната спойка между отделните футболисти, колектив, стил и т.н., което е абсолютен плюс за тях. Според него, силна страна за Черно море е и дълбочината на състава. При тях има доста повече футболисти като количество и това е някакво преимущество, смята той.

„Но в такива дерби мачове не е толкова важно класирането, потенциалът, важна е настойката, нагласата на самите футболисти по какъв начин ще изиграят мача“, сподели Херо.

Той изрази надежда обстановката на дебрито да бъде културна и коректна, да няма този антагонизъм, който се усеща сега между феновете. „Нека да бъде коректен и добър мач и по-добрият да спечели, това е целта на футбола“, каза още той.

В коментар за представянето на отбора досега Димитров посочи, че като представяне, с изключение на мача с Берое, не може да има претенции към тези момчета.

„Горе-долу знам техните качества и възможности и мисля, че почти винаги играят на върха на своите възможности – и като организация, и като дисциплина. Лошото е, че допускаме елементарни грешки – дали неумението пред гола или пък грешките, които допускаме в защита, които ни костват много точки, можеше да имаме съвсем различен актив сега“, каза специалистът.

Запитан отново дали очаква феърплей Димитров припомни, че още преди, когато му беше зададен за първи път този въпрос той е казал, че не очаква и това се потвърждава от определени мачове на определени отбори, които по думите му „са меко казано съмнителни“.

„За мен има грешка в самата схема на първенството. За мен в последната група не трябваше да са шест отбора, а трябваше да са четири, защото тези, които са на 11 и 12 място, когато имат точки, стават някакви кръводарители, подаряват. Освен това тези отбори, които остават в четворката трябваше задължително да играят по два мача, за да има честност и коректност и да се види реално срещу конкретния противник дали заслужаваш да останеш или не. При сегашното положение някой отбор ще играе играе два домакински и три мача навън, което е липса на равнопоставеност. За мен това е некоректно, но такъв е регламентът, за съжаление. Хората, които са го правили не са обмислили правилно нещата“, обобщи Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НВИМ представя началото на Българската армия в изложба (Снимки)
НВИМ представя началото на Българската армия в изложба (Снимки)
18-годишен е задържан за побоя в павелбанското село Манолово
18-годишен е задържан за побоя в павелбанското село Манолово