НОВИНИ

Спартак Варна надигра Добруджа и представи поредно ново попълнение

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:49, 18.01.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Снимка: ФК Спартак Варна
Слушай новината

Отборът на Спартак Варна записа втори пореден успех по време на подготовката си, след като надигра убедително с 4:1 втородивизионния Добруджа.

Попаденията за "соколите" реализираха Жоао Марио, Божидар Васев, Денис Баланюк и Адриан Димитров, докато за добричлии точен беше Денислав Ангелов.

Минути след края на срещата пък на клубния си сайт варненци обявиха привличането на поредния нов футболист през зимата, като към Спартак се присъединява младежкия национал на България Иван Йорданов, който идва под наем от шампиона Лудогорец.

Старши треньорът на "соколите" Димитър Димитров-Херо коментира пред клубния сайт, че Йорданов няма да е последният нов в тима до началото на пролетния полусезон.

"Не съм много убеден, че има движение напред. Причината е, че някои хора имат нарушена подготовка, особено чужденците, които пристигат в недобро кондиционно състояние. Първо трябва да бъдат в нужните килограми, затова се получи дисбаланс в играта на нашия състав. Въпреки умората, понеже тренираме всеки ден, се видя че има желание и мотивация, нямам претенции, но в тактически и конструктивен план имаше какво да се желае. Надявам се до началото на първенството да пристигнат хора, с които да сме още по-балансирани и да имаме състав, който да играе в един и същи стил и схема, за да се изчистят функциите на отделните футболисти. Иван Йорданов, който идва от Лудогорец ще се присъедини към нашия състав в Турция. Чакаме и още един футболист, но не искам да коментирам имена. Групата все още не е пълна. Ляв краен защитник ще търсим, тъй като на тази позиция имаме само Виктор Митев. Освен това очакваме Маузиньо, който има подписан договор, но има визови проблеми и не може да се присъедини все още към отбора. Той е най-подготвеният футболист, за него не се притеснявам, че ще дойде в лошо физическо състояние, тъй като той в момента играе. Той е много добър футболист и мисля, че ще вдигне нашата мощ. Лерой също е много класен футболист и ще успее да покаже на какво е способен", коментира Херо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте разказа на полицая, отказал подкуп от 10 000 евро и златен часовник
Вижте разказа на полицая, отказал подкуп от 10 000 евро и златен часовник
Локомотив Пловдив отстъпи на грузинския шампион в контрола
Локомотив Пловдив отстъпи на грузинския шампион в контрола