НОВИНИ

Спартак Варна направи нулево реми с украинския Минай в контрола

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:42, 29.01.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
спартак варна направи нулево реми украинския минай контрола
Слушай новината

Отборът на Спартак Варна завърши наравно 0:0 с украинския Минай в поредната си контрола по време на зимната подготовка в Алания, Турция.

"Соколите" доминираха в срещата и единствено важните намеси на стража на Минай Олександър Бандура лишиха футболистите на Димитър Димитров - Херо от крайната победа.

Въпреки нулевото равенство обаче Херо остана доволен от видяното от Спартак Варна и изрази надежда, че отборът ще може да наложи този си стил и в двубоите от Първа лига.

"Мисля, че през първото полувреме показаха надграждане в тактическо отношение. Смятам, че нашият отбор беше доминантния. Лошото е, че не успяхме да реализираме доста от положенията, които имахме. Имахме две греди като цяло в мача, но имахме и такива изходи срещу вратаря, които трябваше да се опитаме да реализираме, а не да целим. Това до известна степен малко ме притеснява. Лесно пропускаме такива елементарни положения, които с лекота да ги вкараме. През второто полувреме сякаш ритъмът ни се наруши със смените, които извършихме. Според мен нашият отбор беше по-добрият и заслужаваше да спечели, въпреки че победата в тези контроли не е важна. Смятам, че има наченки на изграждане на някакъв стил в играта. Дано в бъдеще да се запазим от контузии и да можем да налагаме този стил в мачовете от първенството", коментира опитният специалист пред сайта на "соколите".

Димитър Димитров разкри още, че вече гледа и към първия официален двубой на тима му след подновяването на българското първенство, който по ирония на съдбата ще бъде срещу неговия бивш тим Лудогорец.

"Какво мога да кажа за Лудогорец – хегемонът в последните 12г. Тежък и труден мач, после предстоят мачове с директни противници и отбори, с които ще се борим за оцеляването. Така че, следя абсолютно всичко, което се случва в българския футбол", заяви Херо.

Накрая наставникът на Спартак Варна сподели дали е оптимист за оцеляването на тима в Първа лига.

"Аз ако не бях оптимист, нямаше да се захвана. Знам, че ще е много трудно, виждате с колко точки сме изостанали от другите отбори, но ще направя всичко възможно, заедно с моя екип да работим максимално, за да свършим нужната работа", завърши Димитър Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха трите момичета, избягали преди 8 дни от кризисен център във Варна
Откриха трите момичета, избягали преди 8 дни от кризисен център във Варна
Откриха 20-годишния Мартин, който беше в неизвестност от сряда
Откриха 20-годишния Мартин, който беше в неизвестност от сряда