НОВИНИ

Спартак Варна се наложи над Македония Гьорче Петров в контрола

Спартак Варна Македония Гьорче Петров
Снимка: ПФК Спартак Варна
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 02.02.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Контролната среща между Спартак Варна и Македония Гьорче Петров завърши при резултат 2:0. И двете попадения паднаха през втората част на мача. Точни за „соколите” бяха Денис Баланюк и Румен Руменов.

Двубоят се игра на „Евима” в Алания. Проверката бе последна за „соколите” по време на зимната им подготовка в Турция.

Още в първите минути на срещата „соколите” организираха няколко добри атаки, в основата, на които бяха Румен Руменов и Родни Антуи. Ударите им от дистанция обаче бяха неточни. Жуао Марио успя в 15-ата минута на срещата да излезе сам срещу противниковия вратар, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб.

Отново Румен Руменов отправи силен удар към вратата на севрномакедонския тим в 21-та минута, но стражът Тасев улови без проблем.

Най-сериозната възможност пред северномакедонските играчи беше в 25-ата минута, когато Шкендери имаше шанс да даде преднина на своя отбор в резултата, но Кристиано Фигейредо се намеси навреме.

В 42-рата минута Лерой Микелс засече топката след центриране от Ивей Ромееш пред вратата на северномакедонците, но топката нацели страничната греда на Тасев.

Минута по-късно Алексовски върна удар от границата на наказателното поле и топката удари гредата на Фигейредо.

След почивката Спартак започна по-агресивно с превес в играта. На два пъти северномакедонските футболисти атакуваха вратата на влезлия на полувремето Иван Дичевски. Лазарович стреля, но младият страж на „соколите” успя да отклони топката в ъглов удар. Грешка на Пламен Димов в 59-ата минута позволи на Стойков да отправи необезпокояван удар по земя към вратата на Спартак, но за късмет, топката не успя да порази целта.

В 63-ата минута бе извършена четворна смяна за Спартак. В игра се появиха още Андриан Димитров, Денис Баланюк, Виктор Митев и Иван Йорданов.

Три минути по-късно украинският централен нападател на „соколите” Баланюк с красив гол откри резултата за 1:0.

Няколко минути по-късно, в 70-ата, отново Лерой Микелс записа пропуск от пряк свободен удар, но влезлият страж на Македония Гьорче Петров, Стоянович спаси.

Нейтън Холдър се появи в игра в 70-те минути на срещата на мястото на Александър Цветков. Пламен Димов пропусна да отбележи с глава в 84-ата минута, а минута по-късно, в 85-ата Румен Руменов удвои предимството за Спартак за 2:0.

Срещата заради леко болежки пропуснаха Никола Борисов, Божидар Васев и Роберто Хименес.

До момента отборът на Спартак Варна, воден от Димитър Димитров – Херо, записа две равенства и четири победи по време на зимната си подготовка (Черноморец (Одеса) – 1:1, Минай – 0:0, Малишева – 2:0, Локомотив (ГО) – 2:1 и Добруджа (Добрич) – 4:1). В петък сутринта тимът потегля с полет до Истанбул, а оттам с автобус към Варна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов ще спори за бронза в Загреб
Георги Иванов ще спори за бронза в Загреб
Лавров: Ние искаме мир, но Западът принуди Зеленски да се откаже от преговори
Лавров: Ние искаме мир, но Западът принуди Зеленски да се откаже от преговори