НОВИНИ

Специя с Андрей Гълъбинов спечели промоция в Сериа "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:34, 21.08.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Футбол
специя андрей гълъбинов спечеи промоция сериа

Постижението е без прецедент в 118-годишната история на отбора от североизточна Италия.

Промоцията в елита на италианския футбол факт след мачът реванш от плейофите срещу състава на Фрозиноне, воден от легендата на Милан, Алесандро Неста.

Гълъбинов и компания допуснаха поражение с 0:1 на своя "Стадио Алберто Пико", но след успех със същия резултат в първия мач си осигуриха мястото в Серия А.

Причината е, че правилникът казва, че ори равенство в общия резултат напред продължава отборът, завършил на по-високо място през редовния сезон. Специя финишириха трети с 61 точки, докато Фрозиноне останаха едва осми и както се оказа това бе решаващо за оставането им във втория ешалон на Италия.

Андрей Гълъбинов игра през всичките 90 минути и на два пъти беше близо да отбележи, но не можа да оползотвори възможностите, които му се откриха.

В 61-та минута шведът Маркус Роден отбеляза единственото попадение, давайки надежди на своя тим, че ще успеят да обърнат развоя на двубоя.

При гола на Фрозиноне Гълъбинов се прояви като истински лидер, не позволявайки попадението да повлияе на неговите съотборници като с жестове ги призоваваше към спокойствие.

В добавеното време, тима на Неста даде всичко от себе си в търсене на втория гол, но Специя издържаха на натиска.

Така те станаха третия отбор, който ще се присъедини към Серия А през следващия сезон. Преди тях това направиха съставите на Беневенто и Кротоне.

Треньорът на черно-белите пък, Винченцо Италиано спечели втора поредна промоция, след като преди година успя да класира състава на Трапани за Серия Б. Той ще остане и в историята като първия треньор, извел Специя до елита.

Несъмнено българският национал, Андрей Гълъбинов има основен принос за постижението на своя отбор. Нападателят, който прави първите си стъпки в ЦСКА, отбеляза седем гола в последните 8 мача на отбора.

Най-ценният остава този във врата на Киево, който даде тон за важния успех с 3:1 по пътя към Серия А

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1,7 млрд. лв. за земеделските производители до края на годината
1,7 млрд. лв. за земеделските производители до края на годината
Д-р Стоицова: Намалява броят на заразените с коронавирус в България през последната седмица
Д-р Стоицова: Намалява броят на заразените с коронавирус в България през последната седмица