НОВИНИ

Специя удари Интер и се отдалечи от зоната на изпадащите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:36, 11.03.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
специя удари интер отдалечи зоната изпадащите
Слушай новината

Отборът на Специя поднесе изненада в откриващия двубой от 26-ия кръг на Серия "А", след като надигра с 2:1 като домакин състава на Интер.

За "малките орли" тези три точки могат да се откажат безценни в битката за оцеляване, тъй като тази победа ги отдалечи на шест пункта от 18-ия в подреждането Верона, който има и мач по-малко. От друга страна пък Интер остава на 2-та позиция с актив от 50 точки, изоставайки на 15 от лидера Наполи.

"Нерадзурите" определено могат да съжаляват за поражението си в Ла Специя, тъй като през първото полувреме Лаутаро Мартинес пропусна дузпа, а малко по-късно още един негов удар бе отразен от стража Бартоломей Драговски.

От другата страна пък опит за центриране Кевин Агудело рикошира в крака на Франческо Ачерби и топката бе на път да изненад неприятно опитният вратар Самир Ханданович, но за негов късмет кълбото просто кацна върху напречната греда.

В началото на втората част отново Лаутаро беше в центъра на събитията, след като най-после той преодоля Драговски, но този път аржентинецът видя как попадението му бива отменено заради засада на Ромелу Лукаку.

Така се стигна до 55-та минута, когато синът на легендата на Милан Паоло Малдини Даниел даде аванс на домакините, възползвайки се от асистенция на М'Бала Нзола.

Интер стигна до равенството в 83-та минута, когато гостите получиха право да изпълнят втората си дузпа в срещата след нарушение срещу Дензъл Дъмфрис. Този път обаче зад топката застана Ромелу Лукаку и белгиецът не сбърка за 1:1.

Само четири минути по-късно Дъмфрис се отказа от грешната страна, след като събори Виктор Коваленко в наказателното поле и домакините на свой ред получиха дузпа. М'Бала Нзола беше точен от бялата точка и така донесе първата победа на Специя в Серия "А" от 15 януари насам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
107 са новите случаи на коронавирус
107 са новите случаи на коронавирус
Какво се разбраха след срещата в Белия дом Урсула фон дер Лайен и Джо Байдън?
Какво се разбраха след срещата в Белия дом Урсула фон дер Лайен и Джо Байдън?