НОВИНИ

Спортният директор на Байерн с добри думи за Ивайло Петев

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:50, 06.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
спортният директор байерн добри думи ивайло петев
Слушай новината

Бившият футболен национал на Босна и Херцеговина и настоящ спортен директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич се изказа ласкаво за българския треньор Ивайло Петев.

Както знаете 46-годишният специалист в момента е селекционер именно на Босна и Херцеговина, като според Салихамиджич Петев върши добра работа начело на "змейовете".

"В националния отбор е на лице смяна на поколението – наред с Един Джеко и Миралем Пянич има много нови, по-млади играчи, на които трябва да се даде шанс и е време да се докажат. Те показаха потенциал в предишните мачове. Мисля, че новият треньор Ивайло Петев създава добър отбор, но поне понякога трябва да сме реалисти и да се примирим с някои неща. И много се научава чрез пораженията. Мисля, че нашите по-млади момчета имат добър шанс да направят отново нещо голямо, т.е. да се класира за финалите на голямо състезание. Пътят винаги е бил труден, така е било за всичките ни предишни поколения", сподели бившият босненски национал.

Спортният директор на Байерн коментира още, че Босна и Херцеговина има своите шансове срещу Украйна и Финландия през ноември в решителните битки за второто място в група D на световните квалификации.

"Ще видим какво ще ни донесат ноемврийските мачове срещу Финландия и Украйна. Трудно е да се предвидят. Няма да е лесно, но винаги трябва да се стига до края, не трябва да губим надежда до последната минута", заяви Салихамиджич.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След тестове децата ще учат присъствено, няма да важи правилото за ротация
След тестове децата ще учат присъствено, няма да важи правилото за ротация
Станимир Илиев ще се бори за бронз от Световното до 23 години
Станимир Илиев ще се бори за бронз от Световното до 23 години