НОВИНИ

Спортният министър осигури военна техника за проблемите на Белмекен

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:36, 15.01.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Радостин Василев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че след спешен разговор с министъра на отбраната Стефан Янев е осигурил военна техника, която да реши проблемите с електрозахранването на ВСК "Белмекен".

Василев използва своя Фейсбук профил, за да съобщи, че необходимият агрегат ще пристигне в утрешния ден на високопланинската база. където в момента се подготвят 190 спортисти.

Припомняме ви, че за проблема на Белмекен алармира олимпийската ни шампионка в гребането Румяна Нейкова, която в четвъртък съобщи, че от началото на настоящата седмица на базата няма ток.

Ето и какво написа министърът на спорта Радостин Василев:

"Проведох спешен разговор с министъра на отбраната ген. Стефан Янев, за да бъде осигурена военна техника, която да бъде изпратена до ВСК “Белмекен”. Тя ще се използва, за да няма прекъсване в електрозахранването на спортния комплекс. То е нарушено от началото на седмицата заради тежките метеорологични условия и аварии по мрежата.

В рамките на утрешния ден необходимият агрегат, осигурен от МО, ще пристигне в базата, за да има нужната допълнителна мощност. Целта е да не бъде нарушен комфортът на спортистите и треньорските щабове, които в момента са на подготвителен лагер.
Екипът ми е в постоянен контакт със състезателите и треньорите, които са настанени в базата. Те бяха уверени, че е осигурено достатъчно гориво за захранване на генераторите с цел да не бъде прекъсван тренировъчният им процес.

Поддържам връзка и с управителя на ВСК “Белмекен” Йоло Николов, за да съм информиран за нуждите на настанените във всеки един момент. Николов ме увери, че пътят до базата е проходим въпреки тежките условия. Няма прекъсвания в отоплението на комплекса, както и в работата на кухнята. Тренировъчният процес на спортистите не е прекъсван въпреки обстановката. Подготовка в спортния комплекс провеждат около 190 състезатели и треньори.

В “Белмекен” са националните отбори на България по плуване, гребане, джудо и бокс за жени, както и професионалният боксьор Кубрат Пулев. Тренировки провеждат и състезатели от Русия по кану, гребане и ски ориентиране, както и норвежки спортисти по ски ориентиране. На подготовка е и националният отбор на Сърбия по класическа борба.

Разпоредих на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов да се изготвя ежедневен доклад за ситуацията до пълното разрешаване на проблема", гласи текста, публикуван от Радостин Василев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поледици в Кърджалийско предизвикаха катастрофи
Поледици в Кърджалийско предизвикаха катастрофи
Борислав Гуцанов: Нинова даде шанс на младите в партията
Борислав Гуцанов: Нинова даде шанс на младите в партията