НОВИНИ

Спортният журналист на БНТ Илия Илиев: Ефирът е магия

спортният журналист бнт илия илиев ефирът магия
bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 23.06.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Общество
Слушай новината

Илия Илиев, водещ на предаването "Сутрин с УЕФА Евро 2020“ по БНТ 1, още в началото на кариерата си сбъдва мечтата на всеки спортен журналист, взимайки ексклузивно интервю от футболната легенда Диего Марадона. Среща го в Дубай, въпреки охраната го заговаря на испански и двамата се разбират за среща за интервю.

Една от случките, които няма да забрави, е как е гонил Димитър Пенев из цяла София, за да му върне забравения в студиото портфейл. И още любопитни истории спортният журналист споделя в своето интервю за вестник "24 часа“.

Илия Илиев е едно от емблематичните лица, водещи на спорта по БНТ. През целия си живот е бил активен спортист и макар да започва с футбол, леката атлетика остава голямата му любов. Дълги години е по пистите, стига до националния отбор, с който печели редица медали.

В 10-и клас осъзнава, че кариерата му на състезател е до време, но иска да продължи в сферата на спорта именно като журналист. И така вече 13 години. Заедно с колегата си Илиян Енев води спортното предаване в ефира на обществената телевизия "Арена спорт", а по време на Европейското първенство, всяка сутрин среща зрителите с най-любопитното от света на футбола в предаването "Сутрин с УЕФА Евро 2020".

Всичко за Евро 2020 следете ТУК

Гледайте мачовете на живо в ефира на БНТ, както и на BNTNEWS.BG

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът спря смяната на ръководството на "Автомагистрали" ЕАД
Съдът спря смяната на ръководството на "Автомагистрали" ЕАД
Преговорите за ТЕЦ "Марица изток 2" продължават
Преговорите за ТЕЦ "Марица изток 2" продължават