Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Спряха дейността в сечище на територията на ловно стопанство заради незаконна дървесина

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:12, 03.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
спряха дейността ловно стопанство каракуз заради незаконна дървесина
Снимка: Архив
Слушай новината

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите на Русе задържаха 142 кубични метра незаконна дървесина на територията на ДЛС Каракуз. Нарушението е констатирано по-рано днес след теренна проверка на обект на територията на стопанството.

При извършване на инспекцията проверяващите установили на терена 92.5 пространствени кубика дърва от дървесен вид "цер" – стара дървесина, неизвестно кога е отсечена и 50 пространствени кубика прясно отсечена дървесина от същия дървесен вид. Дървесината е задържана и е дадено разпореждане за спиране на дейността в обекта.

Документна проверка установява, че същият отдел е освидетелстван с протокол в началото на месец януари 2021 г. В документа е записано наличие на временен склад на 140 плътни кубика от всички категории дъвесина от дървесни видове "цер" и "благун". Проверяващите установили, че превозни билети от този отдел са извозени с 54 плътни кубика повече дървесина от наличната по документи.

Инспекторите констатират, че на 1 юни 2021 г. пак за същия отдел е издадено позволително за сеч, без да бъдат качени в Интернет базираната система на ИАГ, съответно технологични планове, карнет описи и сортиментни ведомости. По нормативни документи, това позволително влиза в сила след тридневен срок., т.е. от 4 юни 2021 г.

Проверките по случая продължават. Ще бъдат уведомени разследващите органи на МВР и прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия с всичко най-добро за Евро 2020
Чехия с всичко най-добро за Евро 2020
Нови правила за електронна търговия и деклариране на ДДС влизат в сила от 1 юли
Нови правила за електронна търговия и деклариране на ДДС влизат в сила от 1 юли