НОВИНИ

Стабилен Григор спечели в два сета и срещу Бублик

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:35, 18.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
стабилен григор спечели два сета бублик
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа втора поредна чиста победа на Мастърса в Синсинати, надигравайки с 6-3, 7-5 Александър Бублик от Казахстан.

Световния №21 успя да се възползва от грешките на своя опонент, който определено не показа най-доброто си лице на корта, особено в първия сет.

Казахстанецът все пак повиши нивото си във втората част, но Димитров издебна правилния момент да нанесе своя удар, пробивайки за 6-5 в своя полза, след което без проблеми затвори мача.

За Григор това беше първи успех срещу Бублик, от когото до момента имаше две загуби.

В началните минути и двамата тенисисти бяха твърде неуверени на свое подаване, което доведе до размяна на пробиви в откриващите два гейма. С течение на времето Григор беше този, който започна да намира ритъма си и това му помогна да стигне до втори брейк, за да поведе с 4-2. При 5-3 първата ни ракета сервираше за сета и макар да изостана с 15-30, успя да намери верния път и след 35 минути игра сложи точка на спора в първата част.

Втората бе коренно различна, като първите точки за пробив дойдоха едва в 11-ия гейм. При 5-5 Григор стигна до три брейкпойнта и след бекхенд в аут на Бублик, българинът получи право да сервира за мача. Димитров се справи със задачата и така записа за първи път последователни победи от месец април насам.

На 1/8-финалите шампионът от 2017 година очаква победителя от двубоя Даниил Медведев - Макензи Макдоналд. Мачът помежду им се очаква да започне след 21.00 часа тази вечер българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: ИТН със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи
Слави Трифонов: ИТН със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи
Президентът на Афганистан Ашраф Гани е в ОАЕ
Президентът на Афганистан Ашраф Гани е в ОАЕ