НОВИНИ

Стамен Белчев: В момента съм работник в ЦСКА и се опитвам да съм полезен на отбора

"Каранга е с отбора. Сега е в добро състояние. Надявам се да няма проблеми до утре за мача. Ако е така, ще участва при всички случаи", коментира треньорът на "червените" в Русе преди утрешната среща с Лудогорец

стамен белчев момента съм работник цска опитвам съм полезен отбора
bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 10.05.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев даде кратък брифинг в Русе преди утрешното гостуване на "червените" в Разград на отбора на Лудогорец в среща от втория кръг на плейофите в Първа лига.

Двубоят в съботната вечер може да ознаменува 13-ата поредна титла на България за "орлите", а за да отложат тези празненства столичани са длъжни да надиграят състава на Георги Дерменджиев.

Малко повече от 24 часа преди срещата обаче "армейците" са преследвани от редица кадрови проблеми, като по думи на старши треньора все пак има възможност един от контузените в лицето Фернандо Каранга утре да бъде на негово разположение.

"Каранга е с отбора. Сега е в добро състояние. Надявам се да няма проблеми до утре за мача. Ако е така, ще участва при всички случаи", сподели Белчев.

"Другите, които са с проблеми – имаме двама наказани в лицето на Санянг и Линдсет. Капитанът Матей е с болки в петата и не може да вземе участие. От вчера с вирусно заболяване е Скаршем, който не пътува с отбора. Това са проблемите. Ние трябва да се справим по най-добрия начин с това, което разполагаме", продължи той.

Българският специалист говори и за своето бъдеще начело на ЦСКА след края на настоящия сезон, от който остават да бъдат изиграни още четири двубоя в първенството.

"В момента съм работник в ЦСКА. Опитвам се да съм полезен на отбора. Въобще пред мен не стои въпроса за бъдещето ми. Искам тези четири мача да ги изиграем по най-добрия начин. След това ръководителите и шефовете ще решат моето бъдеще и ще го приема, каквото и да е", смята наставникът на "червените".

Преди началото на днешната тренировка в Русе футболистите и треньорите на "армейците" поднесоха венец пред паметната плоча на 11-годишния футболист Венцеслав Георгиев от школата на местни Дунав, който почина на 30 август миналата година, след като бе поразен от мълния.

"Искаме да сме съпричастни към семейството, което по толкова нелеп начин загуби това дете" заяви Стамен Белчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова отпадна на полуфиналите на двойки на турнир по тенис в Букурещ
Ани Вангелова отпадна на полуфиналите на двойки на турнир по тенис в Букурещ
Българска делегация, водена от премиера Главчев, пристигна в Света гора
Българска делегация, водена от премиера Главчев, пристигна в Света гора