НОВИНИ

Стамен Белев: Достойно представяне

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:12, 23.10.2020
Чете се за: 01:19 мин.
Футбол
стамен белев достойно представяне

Наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев обяви, че според него "червените" са се представили достойно в домакинството си срещу Клуж, въпреки загубата с 0:2.

Специалистът допълни, че Рома е изявения фаворит в групата, но в неговите очи няма голяма разлика между неговия тим, Клуж и Йънг Бойс.

Белчев отчете като ключов момента на първия гол, който гостите реализираха след ъглов удар. Треньорът уточни, че неговия отбор е бил наясно със силните страни на Клуж, но не е успял да се справи:

“По-голямата част от мача бе равностойна. Причините за поражението? Миг невнимание и загуба на концентрация при първия гол. Там, където знаехме, че противникът има силни страни, не можахме да се справим. След това загубихме организацията на игра, разкъсахме се малко и не успяхме да се върнем в мача.

До първия гол, въпреки че казах преди малко, че бе равностоен, стояхме по-добре, владеехме топката. През първото полувреме не реализирахме малкото ситуации. Втория гол, въпреки че оставаше малко време, до последно се опитвахме да имаме ситуации. Трябваше ни един гол да се върнем в мача, но не се получи. Неприятна е загубата в началото на кампанията, но не трябва да се отразява. Трябва да мислим за следващия мач, който е след три дни."

Наставникът още веднъж отчете, че в големи периоди от мача неговите момчета са били по-добрият отбор на терена и няма от какво да се срамуват:

"В по-голямата част играхме това, което очаквахме. Знаехме, че Клуж има добри и опитни футболисти. На моменти се справиха добре. На моменти с нашите центрирания ги улеснихме, за съжаление. Най-големият позитив е, че отборът се представи достойно и през по-голямата част няма от какво да се срамуваме като игра. Но трябва да правим така, че след мача да не съжаляваме за пропуснатите възможности."

Белчев говори и за останалите тимове в групата, като заяви, че основния фаворит е Рома, но въпреки това ЦСКА ще се бори за всяка точка.

"Рома е фаворит. Другите три отбора нямат много голяма разлика. За нас всяка точка е важна. Тези мачове се явяват като бонус за нас, но ще се борим до последно за всяка точка.”

Накрая наставникът на "армейците" говори относно гневната реакция на Юнус Санкаре при неговата смяна:

“Съвсем нормална реакция на заменен футболист, който е недоволен. Няма футболист, който при смяната си да е доволен. Всичко е нормално”, разясни треньорът по повод недоволството на халфа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Антов: Това е добър опит за нас
Валентин Антов: Това е добър опит за нас
Павел Върба: Футболът в Лига Европа е различен, а грешките се наказват
Павел Върба: Футболът в Лига Европа е различен, а грешките се наказват