НОВИНИ

Стана ясен форматът на ЕвроВолей 2021 за мъже

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:32, 27.02.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Волейбол
стана ясен форматът евроволей 2021 мъже

Европейското първенство по волейбол за мъже през настоящата година ще се проведе между 1-19 септември, като общо 24 отбора ще си оспорват титлата от шампионата на стария континент.

Както през 2019 година, така и този път четири страни ще приемат форума (Полша, Чехия, Финландия и Естония), като участниците ще бъдат разделени в четири групи с по шест отбора.

Турнирът ще започне на 1 септември с по един мач в предварителна група С и група D, които ще се проведат съответно в Тампере и Талин.

В група А пък, където домакин ще бъде полският Краков, мачовете започват ден по-късно с всичките три срещи, а двубоите от Група В в чешкия град Острава ще стартират в петък (3 септември).

След края на груповата фаза четирите най-добри отбора от Група C и D ще се преместят съответно в Полша и Чехия, като Гданск и Острава ще бъдат домакини на четири 1/8-финала и два мача от 1/4-финалите.

Полуфиналите и големият финал, които ще определят медалистите на ЕвроВолей 2021 са насрочени за 18-19 септември в Катовице Полша.

По право за шампионата на стария континент се класираха 12 отбора - 4 домакина плюс 8-те най-добри тима от Евро 2019.

Освен тях, България, Латвия и Турция спечелиха своите квалификационни групи и също си заслужиха място на първенството. На форума ще участва и тимът на Северна Македония, който ъс сигурност ще бъде един от най-добрите пет втори отбора от всички седем квалификационни групи.

Последните 8 участници на ЕвроВолей 2021 ще станат ясни след изиграването на всички квалификационни групи, което трябва да се случи най-късно до края на месец май.

След тяхното завършване пък ще бъде изтеглен и жребият, който ще разпредели 24-те нации в четирите предварителни групи.

Ето я и пълната програма на ЕвроВолей 2021:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп от злато - по шорти и джапанки
Доналд Тръмп от злато - по шорти и джапанки
Случаят "Джамал Хашоги": Рияд определи доклада на САЩ като фалшив
Случаят "Джамал Хашоги": Рияд определи доклада на САЩ като фалшив