НОВИНИ

Стана ясен жребият за второто издание на ATP Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:19, 22.01.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
стана ясен жребият второто издание atp cup

Шампионът Сърбия, воден от световния номер 1 Новак Джокович попадна в група "А" с Германия и Канада, докато финалистите от Испания ще мерят сили с тимовете на Гърция и домакините от Австралия в група "В".

Второто издание на тунира ATP Cup ще се проведе в периода 1-5 февруари, изцяло в Мелбърн Парк в едноименния австралийски град.

Заради пандемията от COVID-19, броят на участниците през тази година бе намален половина и само 12 отбора ще се включат в надпреварата, като за съжаление България няма да бъде сред тях.

Същото сполетя и наградния фонд на турнира, който бе свит до "само" 7.5 млн долара за 2021-ва година.

Жребият пък изпрати поставения под номер 3 отбор на Австрия, предвождан от Доминик Тийм, в група "С", където попаднаха още селекциите на Италия и Франция.

Единият от скритите фаворити Русия пък беше изтеглен в група "D", а там компания ще им правят Аржентина и Япония, която участва, благодарение на защитения ранкинг на Кей Нишикори.

В първото издания на турнира през 2020-та година, големият шампион стана отбора на Сърбия, след като западните ни съседи надиграха на финала тима на Испания с 2-1 победи.

Турнирът ще бъде генерална репетиция за всички тенисисти преди започващото на 8 февруари Открито Първенство на Австралия, което също ще се проведе в Мелбърн.

Както знаете, заради ситуацията с COVID-19, тази година организаторите предприеха решението всички надпревари на територията на Австралия да се проведат в "Мелбърн Парк".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха схема за пране на пари в Пловдив
Разбиха схема за пране на пари в Пловдив
Омбудсманът поиска отмяна на матурите за 4. и 10. клас
Омбудсманът поиска отмяна на матурите за 4. и 10. клас