НОВИНИ

Станимир Стоилов: Имаме огромен потенциал, 13 години бях далеч от Левски заради интриги и псевдо собственици

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:34, 10.03.2023
Чете се за: 06:15 мин.
Спорт
станимир стоилов получаваме милионни оферти наши футболисти
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното домакинство на неговия тим срещу Ботев Враца в среща от 23-ия кръг на Първа лига.

"Сините" приемат своя съперник в събота (11 март) от 17.30 часа на стадион "Георги Аспарухов" в търсене на втори пореден успех в българското първенство.

Ден преди срещата Стоилов заяви, че неговият отбор разполага с голям потенциал и изрази надежда, че победата над Хебър ще повлияе добре на футболистите.

"Мисля, че имаме огромен потенциал. Футболистите ни са млади, тепърва започват да трупат футболно самочувствие. Имат проблеми, които са решими. Този отбор на Левски, дори без трансфери, в следващите две години може да бъде в борбата за титлата. Разбира се, ако напра. Привържениците ни следват. Дори при серията от мачове без победа, стадион "Герена" и този в Пазадржик са пълни с наши фенове", започна Стоилов.

"Иска ми се победата над Хебър да е повлияла добре, но в крайна сметка надали този критерий трябва да е някакво голямо стъпало за Левски. Играчите ще имат утре възможността пред нашите привърженици да покажат добро ниво. Имахме тотално преимущество над Хебър и спечелихме. Не мога да кажа, че не съм доволен от ритъма и динамиката в Пазарджик. Основното е отборът всеки мач да играе по-добре и по-добре и да побеждава", допълни той.

Наставникът на "сините" сподели още, че ще бъде много важно за футболистите да се абстрахират от пълния стадион и да са наясно, че срещу Ботев Враца ги очаква труден мач срещу съперник, който е затруднил много сериозни тимове до момента през кампанията.

"Тренираме всеки ден да ставаме по-добри. Ако се натрупат поредица победи, нормално е футболното самочувствие на играчите да се увеличи и оттам да дойде по-голямата увереност. Другото важно нещо е да създаваме положения. Най-важното за нас е да работим и да играем с нужното ниво, за да може да радваме хората. Играчите трябва да се абстрахират от обстановката и да играят по най-добрия начин. Те също са живи същества и следят медии и социални мрежи. Дори да не продадем един билет, знаете, че имаме 6000 продадени карти. Минимум 6 000 човека ще има утре на мача, няма причина играчите да мислят за други неща, освен за победа и хубава игра", каза Стоилов.

"Можем да кажем само суперлативи за отбора на Ботев Враца. Имаха успешни мачове срещу ЦСКА 1948, Славия, затрудниха Локомотив Пловдив като гост. Враца направи сериозно израстване. Държа моите футболисти да бъдат изключително концентрирани. Да не си вкарват в главите, че има лесни мачове, защото това може да създаде проблеми", сподели българският специалист.

Накрая на пресконференцията Станимир Стоилов заяви категорично, че не никога не бяга от отговорност и допълни, че ще продължи да работи за каузата "Левски", докато феновете са на стадиона.

"Моята истина я казах още в Дубай. Имахме предложения за футболисти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Неофициално имахме оферта за наш футболист около 2,5 милиона евро. Прецени се, че не трябва да се продават, като причината е може би, че се чакаше сделката за продаването на клуба. Тогава щеше да има сериозни инвестиции и нямаше да сме зависими от тези пари. Казвам, че имаше оферти горе-долу за 6 милиона, може да са 5 200 000. Това е истината, можем да я потвърдим с документи. Не бягам от отговорност, от решения. Не съм лъгал никога за Левски и ще бъде така. Най-лесно ми е да си почивам. 13 години бях далеч от Левски, заради интриги и псевдо собственици", разкри "синият" наставник.

"Докато феновете са на стадиона, единствено ще участвам в работата за спасението на Левски и в спортно-техническата част. Каквото не ми харесва, съм го казал на когото трябва, не си мислете че го казвам само на вас. Спортно-технически никога не съм имал проблеми, защото решенията са единни. От финанси не разбирам много, моята работа е да развия футболен бизнес. Преди футболистите ни струваха 0 лева, а сега спорим дали има оферти за 5 или 7 милиона. Когато дойдох, имаше една закъсняла повиквателна за националния отбор, а сега имаме трима национали на България и още трима чужденци, без да броим младежи и юноши. Моята работа е да изработвам бюджета на клуба. За НАП се надявам спонсорът да си изпълни ангажиментите, както и да се изплащат редовно заплатите на футболистите", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови две обвинения срещу лидера на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля
Нови две обвинения срещу лидера на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля
Катастрофа затруднява движението по магистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол"
Катастрофа затруднява движението по магистрала "Хемус" между тунелите "Витиня" и "Топли дол"