НОВИНИ

Станимир Стоилов за финала: Нищо не може да ме изненада в България

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 29.04.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че единственото му притеснение към момента е свързано с разсейването на футболистите от предстоящия финал за Купата на България срещу ЦСКА.

За „сините“ предстои двубой с Ботев Пд от първенството на страната. Двубоят е в събота, 30 април, от 17.30 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Станимир Стоилов обяви своето желание дербито с ЦСКА от финала да се проведе на 14 май, събота. Вчера от БФС обявиха, че срещата ще се състои на 11 май, сряда, от 19.00 часа.

„За мен не е добре да има дълги паузи, но се наложи да почиваме повече, вместо да играем, но поне се надявам емоционално да сме заредили батериите с оглед на голямата емоция от преди 7 дни“, сподели Станимир Стоилов.

„Имам сериозни притеснения, че се коментира изцяло финалът. Опитвам се да обясня на играчите, че той трябва да бъде забравен, докато има други мачове преди това. Първенството е една опция за евроквотите. Изправяме се срещу традиционно труден противник, който играе добър и комбинативен футбол. Притеснението ми е от мисълта за различни неща, да не свалим игровия ритъм и качеството на игра“, уточни наставникът на Левски.

Относно финала за Купата на България, той не изключи възможността датата да бъде променена: „Официално дойде решението вчера. Нямаме претенции кога да се играе, можем да играем на 14 май и на 11 май. На 14 май е перфектно също, но не съм съгласен мачът да е на 15 май. Нищо не може да ме изненада в България. Винаги има подмисъл, няма да се вземе решението заради феновете или заради самия футбол.“

„Ние направихме някои предложения в срещата. Най-лесно е да отричаш всичко ново. Стигна се до някакви безумни ситуации дори до идеята първенството догодина да се поднови на 10 февруари“, добави Стоилов.

Треньорът сподели, че отдавна води разговори с Ивелин Попов и е доволен, че той ще подсили тима му през следващия сезон.

"Той може да играе на всички атакуващи позиции. Надявам се да ставаме по-силни", каза още Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Сербезова: 604 млн. лв. повече ще има за пациентите и медиците с новия Рамков договор
Проф. Сербезова: 604 млн. лв. повече ще има за пациентите и медиците с новия Рамков договор
МВР издирва избягал затворник от Враца
МВР издирва избягал затворник от Враца