НОВИНИ

Станислав Генчев: Никой не ме е търсил да замествам Стоилов, гледам си задачите с Локомотив София

станислав генчев никой търсил замествам стоилов гледам задачите локомотив софия
bnt avatar logo
от БНТ
22:37, 08.04.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев говори след поражението от Левски с 0:1 в 25-ия кръг на Първа лига. Той обясни гледната си точка за мача, като хвърли вината за загубата на представянето си в първото полувреме.

Генчев обясни, че никой от Левски не го е търсил да замени Станимир Стоилов, който напуска стадион "Георги Аспарухов", а също така обясни и как ЦСКА 1948 е фаворит срещу тях в турнира за Купата.

"Първо не ни стигна това, че противникът отбеляза един гол повече от нас. Причината за загубата ни се крие повече в играта ни през първото полувреме, бяхме плахи и много бързо губехме топката. Левски владееха изцяло инициативата. Играхме почти пред нашата врата цяло първо полувреме. И това лошо първо полувреме ни попречи да имаме и добър резултат. Но получихме гол в най-неудобния момент".

"През второто полувреме се опитахме да направим някои по-добри атаки, опитахме хубави контраатаки и ситуации. Имахме две положения да изравним, да стигнем до гол. Трудно е срещу Левски, когато им оставиш празни пространства с бързите хора, които имат в атака".

"Мисля, че през второто полувреме почти нямаха положения Левски и ако през първото бяхме играли така, щяхме да си тръгнем с положителен резултат. Нищо не ми хареса през първото полувреме. Трябваше да коригираме всичко – играта в защита, играта в атака, преходите от едната фаза в другата и обратно. Всичко трябваше да бъде променено коренно и донякъде се получи. Доволен съм, че имаше положителна реакция в отбора".

"То няма и добър момент да получиш гол, но в последните секунди на първата част, наистина е много трудно за преодоляване от футболистите. Но те го направиха и през втората част изглеждахме много по-добре. На нас никакво влияние не ни оказват проблемите в Левски. Ние си следвахме нашия план на подготовката. Гледаме във всеки мач да вземем максимума от точки".

За купата на България те ще се изправят срещу ЦСКА 1948. "Не сме имали предпочитан съперник за полуфинал за купата, всички отбори са достатъчно солидни и показват много добри игри в последните си мачове. Така че който и да ни се беше паднал, ще е трудно и всеки един отбор е фаворит срещу нас. Но това не означава нищо. Щом сме достигнали до тука, трябва да направим всичко, за да отидем и на финал. Приоритет няма да има, гоним и първенството, и купата. За мене сега влиза най-хубавият ритъм на мачове, ще играем през три дни. Така че играчите ще покажат какво са научили".

"Нямам никаква представа какво се случва в Левски. Аз още вчера казах, че никой не ме е търсил. Гледам си Локомотив София и се фокусирам върху нашите важни задачи", завърши Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: Напускам Левски заради начина на управление на клуба
Станимир Стоилов: Напускам Левски заради начина на управление на клуба
Папа Франциск води пасхалното бдение в базиликата "Св. Петър" в Рим
Папа Франциск води пасхалното бдение в базиликата "Св. Петър" в Рим