НОВИНИ

Станислав Иванов донесе победата на Арда като гост на Хебър Пазарджик

станислав иванов донесе победата арда гост хебър пазарджик
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 22.04.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Арда Кърджали прекъсна серията си от пет мача без победа с успех с 1:0 като гост над Хебър Пазарджик в двубой от 27-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение вкара Станислав Иванов минута преди края на първото полувреме, а с успеха тимът от Родопите се придвижи на 8-о място.

Хебър, който игра много по-добре през второто полувреме, остава на предпоследното 15-о място и все още без успех при новия си треньор Любослав Пенев. Пазарджиклии водеха играта активно, но така и нямаше човек, който да нанесе решаващ удар.

Гостите можеха да открият резултата още във 2-ата минута, след като Станислав Иванов подмина по лявото крило Архан Исуф и влезе в наказателното поле. Вместо обаче да комбинира с Боруков, който прояви егоизъм и стреля, по този начин спасявайки домакините от попадение. В 18-ата минута хебърци бяха много близо до това те да отбележат гол след отличен пробив отляво на Георги Търтов. Подаването му по земя намери Лорен Марузин, но ударът му бе блокиран. Поседва бъркотия в наказателното поле на Арда, но опасността беше изчистена.

Арда откри резултата в 44-ата минута, отново от десния фланг на защитата на пазарджиклии. Станислав Иванов нахлу от ляво, комбинира с Тунгара, който продължи с пробив до аутлинията и върна назад на нахлуващия на скорост негов съотборник. Станислав Иванов от 7-8 метра нямаше проблем да прати топката под гредата - 0:1 за гостите от Кърджали.

В 54-ата минута Хебър имаше шанс да изравни резултата, след като вратарят Господинов сбърка при изнасянето на топката. Той опита да подаде на Милен Стоев, който остана далече, но и пасивен. Търтов внимаваше, взе топката и тръгна, но от 7-8 метра по диагонала учудващо не вкара. Три минути по-късно пък Арда можеше да излезе напред, след като параболичният удар от тъча на Радослав Цонев се отби в страничната греда.

В 66-ата минута Хебър можеше да стигне до равенството, но вратарят Господинов този път се намеси уверено, скачайки в краката на Лорен Марузин, за да ликвидира опасността. В 70-ата минута пак имаше напрежение пред вратата на гостите, този път след изпълнение на свободен удар. Триково изпълнение от Стоян Стоичков изпрати топката в гредата, след което се върна в гърба на Господинов. Но Омар Сако внимаваше и изчисти търкалящото се по голлинията кълбо.

Буквално в 90-ата минута домакините можеха да изравнят, възползвайки се от феърплей на Арда. Гостите очакваха да им бъде върната топката, но Стоян Стоичков не го направи, а вместо това тръгна с нея в атака и стреля. Диагоналният му удар обаче прелетя на сантиметри край гредата.

Но това не беше всичко до края на мача. Анте Живкович и Абубакар Тунгара пропуснаха по една възможност пред вратите, което остави резултата 1:0 за гостите до самия край.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев: Надявам се ГЕРБ този път да успеят да съставят правителство
Настимир Ананиев: Надявам се ГЕРБ този път да успеят да съставят правителство
Върховният съд на САЩ реши да се запази достъпа до хапче за аборт
Върховният съд на САЩ реши да се запази достъпа до хапче за аборт