НОВИНИ

Стойка Кръстева откри учебната година в 153-то Спортно училище

стойка кръстева откри учебната година 153 спортно училище
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 01.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева имаше честта да открие официално учебната година в 153-то Спортно училище "Неофит Рилски" в София.

Златната ни медалистка от Игрите в Токио вдигна церемониално знамето, заедно със своя личен треньор Борислав Георгиев. Двамата са и учители в школото, като под техни наставления бокс тренират вече 80 деца.

На събитието присъстваха президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински, зам.-министърът на младежта и спорта Росен Барчовски, кметът на район "Надежда" Димитър Димов, директорът на училището Марияна Цветкова и представители на ОСК "Локомотив".

Стойка Кръстева и Боби Георгиев имаха възможността да връчат на всеки един от новите ученици здравец, за късмет.

След официалното откриване на учебната година стана ясно, че от училището ще предоставят още един салон, в който да се тренира бокс, заради увеличения брой на желаещи да спортуват в последните години. Това е така и благодарение златния медал на Стойка Кръстева, който е първа олимпийска титла в историята на ОСК "Локомотив" София.

Заместник-министърът на младежта и спорта Росен Барчовски поздрави учениците, учителите и ръководството на училището и им пожела да продължат да съхраняват и развиват утвърдените традиции на българския спорт.

"Кариерата на много български шампиони е преминала през това училище, сред които са Стойка Кръстева, Антоанета Стефанова, Стефан Георгиев и много други. Вярвам, че техните успехи служат за мотивация и вдъхновение на всички присъстващи тук", каза той.

"Искам този медал да бъде пример за всички Вас как с трудолюбие, постоянство и екипна работа най-големите мечти се сбъдват", обърна се към учениците Стойка Кръстева.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителни адреси до всички 25 спортни училища в страната.

"Скъпи ученици, вярвам, че всички Вие обичате спорта и ще се готвите усърдно, за да бъдете отлични ученици и спортисти. Спортът възпитава у Вас значими ценности като отборен дух, солидарност, толерантност и честна игра. Те са пътят към Вашето личностно развитие и бъдещата Ви реализация", казва министър Кузманов в поздравителния адрес до учениците.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мбапе остава в ПСЖ, въпреки че Реал е готов да плати 197 милиона паунда
Мбапе остава в ПСЖ, въпреки че Реал е готов да плати 197 милиона паунда
Лъвът Славчо бе подложен на пълен профилактичен преглед
Лъвът Славчо бе подложен на пълен профилактичен преглед