НОВИНИ

Стоилов и Пардю: Нека създадем футболен празник и по-добрият да победи

стоилов пардю създадем футболен празник добрият победи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 13.05.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорите на Левски и ЦСКА Станимир Стоилов и Алън Пардю се обединиха около мнението, че финалът за Купата на България трябва да представлява един футболен празник, който да бъде спечелен от по-добрия отбор на терена.

На пресконференцията преди столичното дерби двамата демонстрираха взаимното си уважение.

"Страхотна идея бе тази пресконференция. Ние двамата се уважаваме, но искаме само да се приберем на тренировъчните бази и да продължим тренировките. Искаме феновете да покажат спортсменско поведение", заяви англичанинът.

Треньорът на "сините" сподели, че поведението на треньорите има важна роля в действията на играчите и феновете.

"Винаги съм бил за взаимно уважение между клубовете. Убеден съм, че поведението на играчите зависи от треньорите. Ако убедим играчите да играят с достатъчно спортна злоба, то и по-трибуните сигналите ще са по-добри. Ние имаме взаимно уважение един към друг. Футболът не е война, нека по-добрият победи", допълни той.

Според Пардю крайният резултат от двубоя не трябва да влияе на бъдещето на който и да било от двата треньора.

"И двамата сме отлични треньори, но някой ще загуби. Който загуби ще се прегрупира и ще подготви тима си за следващия сезон. Щом стигнеш до финал, искаш да си в добра форма. Левски е в добра форма за разлика от нас. Във финала всичко се изравнява. Мисля, че преди първия съдийски сигнал, силите ще са изравнени", вярва той.

Станимир Стоилов е уверен в способностите на младите играчи в тима и вярва, че те стоят зад бъдещето на Левски.

"Отбор като Левски се изгражда и е твърде крехък. Трябва да мине през подобен мач. Няма какво повече да искаме с привържениците. Футболистите трябва да сътворят битка на терена. Успехът ще бъде порена стъпка напред. Големи отбори се раждат в подобни битки. Решил съм младите да играят във финала, заради плана, който имам за развитие в Левски. Една победа или една загуба не са важни на фона на плана за развитие на клуба. Не знам дали сме готови за продължения и дузпи, но сме готови да играем 90 минути, за да зарадваме феновете. Аз съм я докосвал тази купа. Сега искам и Левски да я докосне", поясни той.

Алън Пардю увери журналистите, че той и футболистите му са наясно със заряда зад двубоя.

"Имаме отлични спомени в турнира от миналата година. Няма допълнително напрежение, но има възможност да запишем поредни победи в турнира. Това е страхотно дерби за града. Има семейства, разделени от враждата между тези два отбора. Надявам се и двата отбора да останем с 22 човека на терена и по-добрия да победи", завърши той.

Сблъсъкът на стадион "Васил Левски" е в неделя (15 май) от 17.00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петролното ембарго срещу Русия ще се обсъжда в понеделник
Петролното ембарго срещу Русия ще се обсъжда в понеделник
От СДВР уверяват, че сигурността на финала е осигурена
От СДВР уверяват, че сигурността на финала е осигурена