НОВИНИ

Столична община: Заради блокадата на Орлов мост - ползвайте метрото

столична община заради блокадата орлов мост ползвайте метрото
bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 30.07.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Поради затваряне на кръстовището на "Орлов мост" от протестиращи граждани е изключително затруднено движението по бул.“Драган Цанков“, „Алея Яворов“, бул.“Ситняково“, „Шипченски проход“, „Ген.Данаил Николаев“, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“.

Екипите на центъра за управление на трафика на Столичната община подпомагат движението, като приоритет се дава на градския транспорт.
Препоръчваме на гражданите да използват метрото, буферните паркинги по метролиниите и наземния градски транспорт за придвижванията си в града.
Временно са променени маршрутите на част от линиите.

Кметът на Столична община разговаря със СДВР за създаване организация за преминаване на линейките на Спешна помощ и колите на пожарната през кръстовището на „Орлов мост“.

За транзитния трафик препоръчваме да се използва Северната скоростна тангента.

Към момента поради протести в центъра са затворени за движение: бул.„Цариградско шосе“ от „Алея Яворов“ до Орлов мост, бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ от ул.“Ген.Гурко“ до ул.“Шипка“, бул.“Цар Освободител“ от бул.“Кн.Дондуков“ до ул.“Г.С. Раковски“.

Автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11 са отклонени както следва: - Автобусите от линии № 9 и 75 обръщат на Военна академиия „Г.С.Раковски“.
Автобусите от линии № 84, 184, 280, посока „Орлов мост“ обръщат преди „Орлов мост“ и обратно по маршрута си.
Автобусите от линии № 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „Алея Яворов“ и по маршрута двупосочно.
Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Ген.Гурко“ и обратно по маршрута.
Автобусите от линия № 213 в посока „Младост“ е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си.
Тролебусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Софийски университет „Св.Климент Охридски“ обръщат преди „Орлов мост“ и се движат по маршрута си.
Тролейбусите от линии № 5 посока „Младост“ са отклонени до „Сточна гара“ и се движат обратно по маршрута си до надлез „Надежда“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруталните убийства на жени, които разтърсиха Турция
Бруталните убийства на жени, които разтърсиха Турция
Шави пребори COVID-19 за рекордно време
Шави пребори COVID-19 за рекордно време