НОВИНИ

Страхил Попов попадна в "Идеалния отбор на кръга" в Турция

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:51, 02.01.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
страхил попов попадна идеалния отбор кръга турция

Българският защитник на Хатайспор Страхил Попов отново показа, че се намира в страхотна форма и изявите му бяха оценени от турския интернет-портал и телевизия "SporX", който го включи в идеалния отбор на 15-ия кръг на местната Суперлига.

За благоевградчнина това е второ попадане в идеалния отбор на кръга, след като предишната номинация дойде в 8-ия кръг при успеха на неговия тим над Кайзериспор с 1:0.

Хатайспор се превърна в истинска сензация, след като разгроми с 6:0 Анталияспор като гост и се изкачи на 6-то място в класирането с 24 точки, само на две от Фенербахче, който държи 5-та позиция, даващо право на участие в Лига Европа.

В тази среща Страхил беше сред най-активните на терена, като направи пет успешни пробива, завършили с точни центрирания и навъртя сериозен километраж.

Общо трима играчи от отбора на Хатайспор попаднаха в "идеалните 11 на кръга", в това число и 30-годишния десен бранител.

Останалите са вратарят Мунир и крилото Аарън Бупендза. Другите трима в защитата са Атакан Чанкая (Анкарагюджу), Велитон (Бешикташ), Марсело Сарачи (Галатарай).

В халфовата линия и атаката е гласувано доверие на аржентинския ветеран Лукас Билия (Фатих Карагюмрук), Емра Башсан (Ерзурум), дефанзивният халф Берат Йоздемир (Генчлербирлиги), Ендри Чекичи (Анкарагюджу) и Мухамет Демир (Газиантеп ФК).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красен Кралев: Пожелавам на състезателите ни да бъдат здрави и да сбъднат мечтите си
Красен Кралев: Пожелавам на състезателите ни да бъдат здрави и да сбъднат мечтите си
Новият щам на коронавируса създава проблеми във Великобритания
Новият щам на коронавируса създава проблеми във Великобритания