НОВИНИ

Страхотен Григор Димитров обърна Циципас за първи 1/4 финал във Виена

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:09, 29.10.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Тенис
страхотен григор димитров обърна циципас първи финал виена

Българинът загуби злощастно първия сет, след като водеше с 5:0 точки в тайбрека, но след това показа характер, за да обърне развоя на двубоя и да стигне до успеха след 6:7 (5), 6:4, 6:3 и 2 часа и 13 минути на корта.

В първия сет и двамата бяха повече от категорични в своите сервис геймове и логично развръзката трябваше да бъде решена в тайбрек.

В дългия гейм Григор потегли страхотно, повеждайки с 5:0 точки. В този момент обаче настъпи смут в играта на първата ни ракета, който позволи на Циципас да изравни точките. Изпълнен със самочувствие гъркът изпълни брилянтно стопволе, което му донесе сетбол.

За съжаление, грешка от форхенд от Димитров сложи точка на спора в този първи сет.

Злощастната загуба обаче по никакъв начин не оказа негативно влияние върху играта на българина в началото на втория сет. Той първи стигна до точка за пробив в третия гейм, която обаче Циципас отрази.

В петата част обаче гъркът нямаше какво да стори и Григор взе важен аванс при 3:2, който набързо бе затвърден.

До края на сета световния номер 20 остана стабилен на сервис и напълно заслужено стигна до изравняване на резултата.

29-годишния хасковлия пренесе добрата си игра и в началото на решителната част, докато Стефанос започна да показва трудности, особено от форхенд.

В петия гейм българинът даде всичко от себе си да стигне до пробив и в край на сметка упоритостта му се отплати, след като двойна грешка на гърка означаваше пробив преднина за Григор.

В следващите си две подавания Григор имаше доста повече затруднение, след като му се наложи да отразява и точки за пробив. За щастие първата ни ракета устоя на напрежението и успя да запази аванса си.

В деветия гейм Циципас сервираше за оставане в двубоя и отново показа слабости в играта си от форхенд и в придвижването си по корта. Това позволи на Григор да стигне до два мачбола и макар да пропусна първия, при втория грешка на 3-ия поставен донесе на българинът първа победа над тенисист от топ 10 през 2020.

На 1/4 финал за Димитров предстои среща с Дан Еванс срещу когото бившия номер 3 има три успеха в четири срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С победа над Циципас Григор Димитров се класира за четвъртфиналите във Виена
С победа над Циципас Григор Димитров се класира за четвъртфиналите във Виена
Кола се вряза в тълпа в Германия, убито е 12-годишно дете
Кола се вряза в тълпа в Германия, убито е 12-годишно дете