НОВИНИ

Страхотна Цветана Пиронкова даде само три гейма в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 31.01.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
страхотна цветана пиронкова даде три гейма мелбърн
Снимка:

Спортист номер 1 на България за изминалата година започна отлично участието си на турнира "Yarra Valley Classic" в Мелбърн, печелейки убедително с 6:1, 6:2 срещу рускинята Людмила Самсонова.

За Пиронкова това е втори пореден успех над представителката на "Сборная". Двете се срещнаха и в първия кръг на миналогодишното издание на US Open. Тогава, при завръщането си на корта, българската представителка спечели с 6:2, 6:3.

Днес в Мелбърн пловдивчанката бе дори по-убедителна, губейки едва три гейма за целия мач.

Срещата започна превъзходно за Цвети, която осъществи ранен пробив, който и осигури аванс от 3:0 гейма. Малко по-късно българката стигна и до нов такъв, който и позволи да затвори сета с 6:2.

Във втората част пловдивчанката отново стигна до ранен брейк, но този път Самсонова отговори подобаващо и на свой ред взе подаването на Пиронкова.

Както се оказа обаче, това беше всичко, което Самсонова успя да предложи и до края тя не спечели нито един гейм, позволявайки на Цвети да затвори мача след 6:1 във втория сет.

Така пловдивчанката спечели 30 точки за световната ранглиста, а в следващия кръг ще се изправи срещу хърватката Дона Векич. Това ще бъде общо пета среща между двете, като до този момент Цветана Пиронкова е спечелила всичките четири двубоя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теодора Духовникова: Актьорската душа е като стъкло, трябва силен характер, за да защитиш таланта
Теодора Духовникова: Актьорската душа е като стъкло, трябва силен характер, за да защитиш таланта
Истории за зверове и хора от сърцето на Родопите
Истории за зверове и хора от сърцето на Родопите