НОВИНИ

Страхотна Вики Томова на първи полуфинал в турнир от сериите WТА 250

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:06, 10.04.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Тенис
вики томова излиза финала богота вечер

Българката продължава с чудесното си представяне в колумбийската столица Богота, като вече е полуфиналистка, след като елиминира 171-та в света Нуриа Парисас Диас от Испания.

Оспорваната среща продължи 2 часа и 26 минути, но за наша радост Вики Томова излезе краен победител след обрат и 5:7, 6:2, 6:4.

За 26-годишната софиянка това беше трети пореден успех в Богота, след като в предишните два кръга тя се справи с германката Ана-Лена Фридзам и осмата поставена Яфан Уан от Китай.

Срещата започна чудесно за родната представителка, която проби за аванс от 3:1, но допусна моментално връщане на брейка и скоро вече изоставаше с 3:4. При 5:6 Томова сервираше за влизане в тайбрек, като дори отрази и два сетбола преди при третия най-накрая да капитулира и по този начин Диас да затвори сета в своя полза.

Този късен пробив по никакъв начин не се отрази негативно на Виктория, която започна ударно във втория сет и набързо спечели първите пет гейма. Парисас Диас върна един от пробивите, но преднината на Томова бе повече от комфортна и след 6:2 в своя полза, българката вкара мача в трети сет.

Решителната част започна блестящо за нашето момиче, което дръпна с 3:0. Двете си размениха и по още един пробив, което осигури на Вики аванс от 5:1. Диас обаче не се предаде и успя да спечели следващите три гейма, намалаявайки на 5:4. При този резултат Томова сервираше за място на 1/2 финалите и при втория си мачбол затвори срещата.

Така Виктория Томова се класира за първи път в кариерата си на полуфинал в турнир от сериите WТА, а последното препятствие преди мача за титлата ще бъде №93 в света Тамара Зиданшек от Словения, която се справи с 6:3, 6:4 с опитната италианка Сара Ерани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров открива сезона на клей срещу Ян-Ленард Щруф
Григор Димитров открива сезона на клей срещу Ян-Ленард Щруф
Как британската преса се сбогува с принц Филип
Как британската преса се сбогува с принц Филип