НОВИНИ

Светият Синод: Патриарх Неофит постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница

светият синод патриарх неофит постъпи ежегодни изследвания лечение болница
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 15.04.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, от Светия Синод съобщиха, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!

"Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия.", пишат от Светия Синод.

В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ.

Информациите за здравословното състояние на Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит вероятно са следствие от отсъствието му от днешното официално откриване на 45-ия парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коя е Ива Митева?
Коя е Ива Митева?
Ива Митева от "Има такъв народ" е новият председател на НС
Ива Митева от "Има такъв народ" е новият председател на НС