НОВИНИ

Светлана Каменова и Станимира Петрова бяха удостоени със званието „Почетен гражданин” на Добрич

Боксьорките получиха призовете от председателя на Общинския съвет Красимир Николов.

Светлана Каменова Станимира Петрова
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:41, 25.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Боксьорките Светлана Каменова и Станимира Петрова бяха удостоени със званието „Почетен гражданин” на Добрич на тържествено заседание на Общинския съвет по случай празника на града.

Председателят на съвета Красимир Николов откри събитието с тържествено слово и връчи призовете на състезателките, като представи накратко техните успехи.

“За мен е чест и гордост да бъда удостоена със званието “Почетен гражданин”. Не съм родом от Добрич, но три години се състезавам за града и съм щастлива всеки път, когато идвам тук, защото се чувствам като у дома си”, каза Станимира Петрова на тържеството. Тя сподели, че се радва да вижда как в града се подкрепя спорта и спортистите.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев-Моката" в Добрич. Тя бе предложена за почетен гражданин от старши треньора Веселин Марков.

Светлана Каменова е от Добрич. Състезател е по бокс с европейски и международни титли. Тя бе предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното ѝ представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

“Освен чест и огромно удоволствие да бъда почетен гражданин на Добрич, това за мен е една сбъдната мечта, да бъда до имена като Дора Габе, Йордан Йовков и хора, които са прославили нашия мил и роден край в цяла България и свят. Запазила съм завета на родина и достойно съм се представила на Олимпийските игри и не случайно развях флага на Добрич там”, каза боксьорката Светлана Каменова.

На Олимпийските игри в Париж през тази година Станимира Петрова загуби на четвъртфиналите по бокс в своята категория и не успя да донесе медал за България. Светлана Каменова също отпадна на четвъртфиналите в категория до 57 килограма.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската федерация по лека атлетика подписа договор за сътрудничество с НСА
Българската федерация по лека атлетика подписа договор за сътрудничество с НСА
Григор Димитров срещу бивш №9 в първия кръг на турнира в Пекин
Григор Димитров срещу бивш №9 в първия кръг на турнира в Пекин