НОВИНИ

Световните квалификации продължават днес с нови 15 сблъсъка

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:14, 31.03.2021
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
световните квалификации продължават сблъсъка

Световните квалификации продължават и в днешния последен ден на месец март, като това ще бъдат последните сблъсъци по пътя към Мондиал 2022 за пролетта преди битката да се завърне с пълна сила през септември.

Разбира се, нашите погледи са насочени към "Уиндзор Парк" в Белфаст, където нашият национален отбор ще търси първи точки през кампанията си срещу състава на Северна Ирландия. В другата среща от нашета група пък Италия ще търси третата си поредна победа при гостуването си във Вилнюс на Литва.

В група "В" Гърция посреща Грузия, след като на старта на квалификациите измъкна равенство от Испания. Грузинците също показаха зъби срещу "Ла Фуриа Роха", но отстъпиха с 1:2 след гол в последната минута. Испанците пък ще приемат в Севиля амбицирания отбор на Косово и при победа ще оглавят класирането.

В група "D" световният шампион Франция ще гостува на Босна и Херцеговина, които ще бъдат без селекционера си Ивайло Петев, който е заразен с COVID-19. До момента "петлите" взеха 4 точки от мачовете с Украйна (1:1) и Казахстан (2:0), а босненците започнаха с равенство при визитата си на Финландия. В другата среща днес Украйна приема Казахстан в опит да стигне до първи три точки през кампанията.

В група "F" дербито ще бъде между Австрия и Дания, като датчаните пристигат със самочувствие, след като натрупаха 6 точки от двубоите с Израел и Молдова. Австрийците пък изпуснаха да победят Шотландия и днес ще търсят задължителен успех. Шотландците посрещат аутсайдерът Фарьорските острови, а Израел гостува на Молдова в другите мачове тази вечер.

В група "I" голямото дерби ще бъде на "Уембли", където Англия приема Полша. "Дружина полска" ще бъде без Роберт Левандовски, но въпреки това има сили да се противопостави на англичаните, които стартираха с две победи и голова разлика 7:0. Един от кандидатите за място в Катар Унгария ще гостува на Андора, а Сан Марино ще посрещне Албания в другите двубои от тази група.

В група "J" фаворитът Германия посреща Северна Македония в преследване на трета поредна победа. Съставът на Армения също ще преследва актив от 9 точки в домакинството на Румъния, а Исландия има възможност да се измъкне от дъното в класирането срещу другия отбор с нулев актив до момента - Лихтенщайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готови ли са заведенията да отворят отново?
Готови ли са заведенията да отворят отново?
"Пфайзер" ще произведе 2,5 млрд. дози от ваксината до края на годината
"Пфайзер" ще произведе 2,5 млрд. дози от ваксината до края на годината