НОВИНИ

Световният №1 в мъжкия тенис се завръща в Синсинати, готов е за битки

Синер получи травмата през май в Мадрид и изглежда тя се задълбочи при загубата на четвъртфиналите в Монреал от Андрей Рубльов миналата събота.

Станко Димов
от Станко Димов
17:06, 13.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Яник Синер
Снимка: БТА
Слушай новината

Световният №1 Яник Синер ще се завърне на корта тази седмица на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, САЩ. Италианецът изпитва проблем с дискомфорт в бедрото, но увери, че е готов да се състезава в навечерието на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open.

22-годишният тенисист получи травмата през май в Мадрид и изглежда тя се задълбочи при загубата на четвъртфиналите в Монреал от Андрей Рубльов миналата събота.

„Чувствам се добре. Не тренирах около седмица, а след това играх в 2-3 поредни дни, което е повече от обичайното и можеше да има влияние върху бедрото ми. Но не съм притеснен. Не чувствам проблем там. Очаквам с нетърпение да се завърна на корта", коментира Синер.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия смята, че турнирът в Синсинати ще бъде сериозен тест преди Откритото първенство на САЩ.

„Обичайно в Синсинати имам трудности заради условията, но искам да видя как ще се справя през тази година. Това ще бъде страхотен тест. Вярвам, че този турнир може да ми даде увереност за US Open. Това е много важен турнир. Имам няколко дни за подготовка и се надявам да покажа добър тенис", завърши Синер.

Шампион в Синсината миналата година стана Новак Джокович, който този сезон няма да защитава трофея. Григор Димитров спечели надпреварата – през 20917 г., когато на финала победи Ник Кириос.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работничка от Молдова е първата жертва на огнената стихия край Атина
Работничка от Молдова е първата жертва на огнената стихия край Атина
Ювентус договори защитник на Милан, двата клуба преговарят за още четирима
Ювентус договори защитник на Милан, двата клуба преговарят за още четирима