НОВИНИ

Тагарев: Вот на недоверие заради отбраната ще е добра възможност да обясним политиката си

тодор тагарев нато предвижда планира операция близкия изток
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:54, 07.11.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира намеренията на БСП и "Възраждане" да внесат вот на недоверие към правителството за политиката му в областта на отбраната.

Това, по думите на Тагарев, ще е повод за обяснения каква е отбранителната политика на страната:

"И те са, че България се нуждае от отбранителни способности, които са максимално добре интегрирани заедно с тези на нашите съюзници, така че ще може да гарантираме сигурността и отбраната на страната.

За мен и за кабинета това ще е една добра възможност отново да обясним публично пред цялото общество каква е отбранителната политика, която водим и всичко, което правим за по-солидна отбрана и повече сигурност за България и българските граждани".

Според Тагарев няма проблеми с решението на правителството за машините "Страйкър“. По време на предизборната кампания лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя проблем в това, че правителството е взело решение за проекта, без да има решение на Народното събрание.

"МС одобри един от договорите за изпълнение на този проект. Има няколко договора. Така че да не губим време и в момента, в който НС одобри проекта за инвестиционен разход, ние да тръгнем максимално бързо към подписването на този договор, който подлежи на ратификация от НС. Има публични декларации на водещи политици, че след като се върнат след изборите, проектът ще бъде приет", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов към Борисов за сглобка между ПП и "Възраждане": ГЕРБ трудно преживяват загубата
Костадинов към Борисов за сглобка между ПП и "Възраждане": ГЕРБ трудно преживяват загубата
Сан Франциско приема Мача на звездите в НБА през 2025-а година
Сан Франциско приема Мача на звездите в НБА през 2025-а година