НОВИНИ

Тази вечер по БНТ: Финалът на втория сезон на хитовия сериал "Вина" е от 21:00 часа

Марта или Елина - какъв е изборът на Филип? Андрей Бончев или Харизанов - кой ще победи?

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Станислава Христова
10:33, 24.03.2024 (обновена)
Чете се за: 03:45 мин.
Общество
Слушай новината

Броени часове делят зрителите до развръзката във втория сезон на сериалa на Българската национална телевизия "Вина" – последният епизод е тази вечер от 21.00 ч. по БНТ 1.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия. А интересът към него продължава да бъде изключително голям и показателен затова е и броят на хората, които този уикенд са избрали Сандански и региона, единствено заради сериала. Хора от цяла България, някои пропътували 500-600 км, дойдоха, за да обиколят местата, където са правени снимки на "Вина".

Днес десетки бяха тези, които се докоснаха до дървото на Филип и Елина, едно емблематично място за втория сезон на сериала. А режисьорът Виктор Божинов и изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, които влязоха в ролята на гидове за зрителите, споделиха че не са предполагали, че работата им и "Вина" в частност може да предизвикат толкова положителна енергия.

Вижте прякото включване на Станислава Христова

__________________________________________________________________________________________________

В навечерието на финала, "Вина" 2 достигна до 2 412 000 зрители (целева група възраст 4+) с излъчените до момента 11 епизода. Аудиторният дял на сезон 2 на хитовия сериал сред младите зрители (целева група възраст 18-34) е с 31% по-висок спрямо постигнатия от сезон 1.

Сериалът "Вина" е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Художник по костюмите е Мина Кайе. Изпълнителен продуцент на "Вина" е Надежда Цветкова.

Режисьорът на "Вина" Виктор Божинов: Рядко вторият сезон е по-успешен от първия

Звездите в сериала са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Лилия Маравиля, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Живко Сираков, Роберт Янакиев, Михаил Милчев, Мая Бежанска, Милица Гладнишка, Биляна Петринска и др. Ролите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Изабела Иванова, Ева Данаилова, Велислав Павлов, Петър Дочев, Фани Коларова, Каталин Старейшинска.

Марта или Елина – какъв ще бъде изборът на Филип? Часове преди финала в неделя – вижте какво разкриват Владимир Зомбори в ролята на Филип и Кристина Верославова в ролята на Марта в "Денят започва с Георги Любенов".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арина Сабаленка отпадна от тенис турнира в Маями
Арина Сабаленка отпадна от тенис турнира в Маями
Украински шофьор на камион загина тази нощ при инцидент на магистрала "Марица"
Украински шофьор на камион загина тази нощ при инцидент на магистрала "Марица"