НОВИНИ

Тен Хаг: Предпочитахме да играем с Барселона на финала в Лига Европа

тен хаг предпочитахме играем барселона финала лига европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 15.02.2023
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че сблъсъкът от плейофите в Лига Европа с Барселона е достоен за финал на надпреварата.

„Червените дяволи“ се наслаждават на подем в играта след пристигането на нидерландеца начело на клуба през миналото лято. Сега отборът пътува до Испания за сблъсък с лидера в Ла Лига – манчестърци са трети във Висшата лига, на пет точки зад лидера Арсенал, но с два мача повече от „топчиите“. И Барселона, и Юнайтед имат богати истории в европейските клубни турнири, с общо осем трофея от Шампионската лига помежду им, в добавка към други континентални отличия.

„Мисля, че и ние, и Барселона предпочитахме да играем този мач на финала. Очакваме с нетърпение двубоя с тях, срещата ще бъде страхотна. Надявам се всички да са здрави и за двата отбора, така че да видим двубой на най-високо ниво“, каза Тен Хаг пред УЕФА в коментари, публикувани днес.

Специалистът се изказа ласкаво и за колегата си начело на каталунците Шави Ернандес, казвайки, че е негов фен от дните му като футболист на Барса. „Като играч се възхищавам на Шави. Барселона, начинът, по който те играха с него…той бе толкова важна част от състава, вижда се, че с философията, която носи, това е неговата Барселона. Наистина харесвам неговия отбор, атакуващият стил на игра. Мисля, че ще бъде добро предизвикателство между Манчестър Юнайтед и Барселона“, добави Тен Хаг.

Лисандро Мартинес и играещият под наем Марсел Забицер са наказани за първия мач, но Каземиро е на линия, тъй като настоящото му наказание важи само за мачовете на домашно ниво. Антони Марсиал и Скот Мактоминей ще пропуснат срещата, след като не участваха в днешната тренировка.

Междувременно, Шави също отправи комплименти към Тен Хаг на днешната си пресконференция преди утрешния първи сблъсък. „Тен Хаг е страхотен треньор. Да преобърнеш ситуацията в Манчестър Юнайтед не беше лесно и той го прави успешно в момента. Те ще са много труден опонент утре и той е много интересен наставник за мен. Променя нещата, много играчи се включват в атака, той е атакуващ треньор. Със сигурност е отправна точка за наставници, които харесват този стил на игра“, започна бившият халф на Барселона.

Барселона също се намира в отлично състояние, като е в серия от 16 поредни мача без загуба във всички турнири, спечелвайки Суперкупата на Испания през януари и отваряйки разлика от 11 точки пред шампиона Реал Мадрид в Ла Лига. Шави е на мнение, че срещата с Юнайтед, макар и да е плейоф в Лига Европа, приковава всички погледи към себе си. „Това е впечатляващ двубой за феновете, двата отбора влизат в мача в най-добрата си форма през сезона. Тен Хаг промени лицето на техния тим. Те разполагат с много оръжия. Ще бъде мач с много интензитет, отборите от Висшата лига винаги са много физически. Те са топ съперник в Европа, ще бъде страхотен мач“.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е едно от основните оръжия на гостите и има 13 гола в последните си 15 мача във всички турнири. Английският национал е в най-добрата форма в кариерата си при Тен Хаг. „Той е много бърз, притежава отличен дрибъл, може да се надиграва един на един, в преходите е много опасен. Трябва да внимаваме за всеки един от техните футболисти, но Рашфорд е един от най-опасните играчи в Европа“, завърши Шави.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпращаме хуманитарна помощ и до Сирия със самолет "Спартан" утре
Изпращаме хуманитарна помощ и до Сирия със самолет "Спартан" утре
Екоинспектори от Пловдив спасиха скален орел
Екоинспектори от Пловдив спасиха скален орел