НОВИНИ

Тестват служители в Пловдивския затвор заради надзирател с коронавирус

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 07.07.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

40 контактни на надзирател в Пловдивския затвор ще бъдат тествани днес за коронавирус, съобщи директорът на затвора Запрян Илиев.

В събота един от надзирателите е почувствал неразположение и е бил с повишена температура. Откаран е в болница и след направен PCR-тест станало ясно, че е заразен с COVID-19.

В момента, той е на домашно лечение, в добро общо състояние. Тестовете ще бъдат направени от медицинските лица в стационара на затвора.

Ръководството е подготвено за подобна ситуация и действа според указанията на правосъдното министерство. На този етап не са спрени свижданията с лишените от свобода, които се осъществяват при строг контрол. При появата на нови случаи е възможно временно те да бъдат прекратени.

"Всички служители и лишени от свобода, които са били в контакт са под наблюдение, съгласно инструкцията на РЗИ, както казах вече тестове са подготвени", каза за БНТ Запрян Илиев, директор на Пловдивския затвор.

Той заяви, че има организация в медицинския стационар и в други помещения, които съгласно указанията на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", са отделени за евентуални заразени с коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федерер: Уимбълдън ми липсва, но се надявам да участвам догодина
Федерер: Уимбълдън ми липсва, но се надявам да участвам догодина
Севиля на крачка от място в Шампионска лига след успех над Ейбар
Севиля на крачка от място в Шампионска лига след успех над Ейбар