НОВИНИ

Тежка катастрофа в Айтос, камион помете 11 автомобила

тежка катастрофа айтос камион помете автомобила
bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 11.09.2020 (обновена)
6582
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Тежка катастрофа в Айтос. ТИР помете 11 автомобила и се вряза в крайпътна ограда. Инцидентът се е случил на ул."Хаджи Димитър" в града. По информация на полицията в Бургас на място загива 28-годишна жена, а други шестима са пострадали и настанени за лечение в бургаската болница.

Тежкотоварният камион се движи по главния път в посока от Руен към кръговото кръстовище на Айтос. По непотвърдена информация спирачките му отказват и водачът губи управление над автомобила. Първоначално блъска пресичаща на пешеходна пътека жена. Тя е с наранявания, но без опасност за живота. След това 51-годишният шофьор от Несебър се врязва в колона от 11 автомобила, които чакат на светофара.

"Камионът не можа да спре в посока Руен и стана катастрофата. Аз успях да избягам, бях първа кола на пешеходната пътека. Само това помня. Другите автомобили...нищо не съм видял, а само автомобилът зад мен, който ме удари и това е", разказа Тодор Катъров, който е свидетел на инцидента.

В следствие на удара се самозапалва джип, а пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място.

"Беше страшна гледката. Видях само как му изхвърча кабината на камиона. След това се заби в оградата на хората", разказа и Стилиян Иванов, очевидец.

Към УМБАЛ - Бургас са откарани шестима пострадали. Трима от пациентите са с леки наранявания, останалите трима - средно тежко. По случая е образувано досъдебно производство.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само за 14 дни: Министерство на икономиката разпределило над 50 млн. лв. по антикризисните мерки
Само за 14 дни: Министерство на икономиката разпределило над 50 млн. лв. по антикризисните мерки
Цвети Пиронкова се прибра в България, D2 я изненадаха с песен
Цвети Пиронкова се прибра в България, D2 я изненадаха с песен