НОВИНИ

Тиаго Силва към ПСЖ: Парите не могат да ви спечелят Шампионска лига

тиаго силва псж парите спечелят шампионска лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:35, 06.04.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Тиаго Силва заяви, че търсенето на бленувания първи трофей на ПСЖ от Шампионска лига ще продължи, докато не бъдат направени кардинални промени относно начина, по който клубът се управлява.

Защитникът на Челси претърпя няколко болезнени отпадания в Европа по време на осемгодишния си престой във френската столица и неволите на парижани продължиха и след раздялата с бранителя. Отпадането на ПСЖ от Шампионска лига този сезон от Реал Мадрид бе още по-разочароващо на фона на това, че френският гранд водеше с 2:0 в общия резултат около половин час преди края на реванша, преди да се срине и да напусне надпреварата след хеттрик на Карим Бензема.

„Елиминацията беше невероятна, невъобразима за всички нас, които подкрепяме ПСЖ. Всяка една година се случва едно и също нещо. Има неща, върху които трябва да се обърне внимание, за да не се случват занапред. Към момента, е трудно да продължиш да прогресираш. Всяка година ние (ПСЖ) започваме от нулата. Не можеш да правиш това във футбола. Дори и клубът да притежава много пари, това не носи трофеи във футбола. Те не могат да ни донесат Шампионска лига“, каза 37-годишният ветеран за Canal+.

Връзката на Силва с бившия му клуб все още е толкова силна, че той продължава да използва „ние“, когато говори за тях, като е запазил и близки приятелства с бивши свои съотборници в Париж като със сънародника му Неймар.

Неймар, заедно с Лионел Меси, обикновено отнася най-сериозни критики, когато ПСЖ се проваля, но Силва призова феновете на клуба да променят отношението си към тима след скорошната порция освирквания към звездите на парижани. „Неймар е много щастлив в Париж, но му е трудно в момента. Трудно е да бъдеш освиркван у дома. Във Франция той печели всичко, но е безполезно. Трябва да спечелим Шампионска лига и критиките от феновете не са начинът, по който те ще спечелят. Привържениците трябва да подкрепят тима. Те винаги правят разликата без значение дали отрицателно или положително“, завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Орбан настоя за примирие в разговор с Путин
Орбан настоя за примирие в разговор с Путин
Четири националки по бокс ще представят България на турнир в Хелзинки
Четири националки по бокс ще представят България на турнир в Хелзинки