НОВИНИ

Тиаго Силва обяви, че напуска Челси в края на кампанията

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:15, 29.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
тиаго силва обяви напуска челси края кампанията
Слушай новината

Опитният централен защитник Тиаго Силва потвърди, че в края на настоящия сезон ще напусне отбора на Челси след четири години в клуба.

В специално видеообръщение към феновете на лондончани бразилецът изрази гордостта си от факта, че е част от "сините" и изрази надежда, че скоро отново ще се завърне на "Стамфорд Бридж".

"Челси значи много за мен. Дойдох тук с идеята да остана една година, а всъщност прекарах четири. Това важи и за моето семейство, защото синовете ми играят за Челси. За нас е гордост да сме от семейството на Челси. През последните четири години винаги давах всичко за Челси. Но всяко нещо има начало, среда и край. Надявам се, че не се разделяме завинаги, а само за кратко и в скоро време ще мога да се завърна в друга роля. Не мога да опиша любовта си към Челси, мога само да кажа благодаря. Ще се върна", сподели Тиаго Силва.

Бранителят пристигна в Челси през лятото на 2020 година като свободен агент след края на престоя си в ПСЖ и дотук за близо четири сезон в Англия има изиграни 151 мача за клуба във всички турнири, в които е отбелязал и 9 гола.

Като футболист на лондончани Тиаго Силва участва през 2021 година в спечелването на Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф подава оставка
Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф подава оставка
Товарният кораб "Дракон" се отдели от МКС и пое курс към Земята
Товарният кораб "Дракон" се отдели от МКС и пое курс към Земята