НОВИНИ

Тийм с втора поредна титла на демо турнир в Берлин

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:23, 20.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Тенис
тийм втора поредна титла демо турнир берлин

Доминик Тийм направи великолепен мач и надви категорично 18-годишната изгряваща звезда Яник Синер във финала на демонстративния турнир Бет1 Ейсес в Берлин с 6-4, 6-2.

Синер, който отстрани Роберто Баутиста-Агут и Карен Хачанов по пътя до финала, започна по-силно срещата.

Но австрийският номер 3 в света намери ритъма си, реализирайки пет аса в откриващия сет и пробивайки подаването на италианеца в седмия гейм. Грешките в играта на Синер започнаха да зачестяват след брейка и Тийм спечели първата част след 37 минути благодарение на непредизвикана грешка от бекхенд на съперника.

Австриецът беше прекалено силен за опонента във втората част, реализирайки третата си възможност за пробив след разиграване от 21 удара в напрегнат трети гейм.

Синер показа характер със силен тенис, за да остане в сета, но Тийм направи още един пробив в седмия гейм и вече нямаше връщане обратно в мача за младия италианец.

"Това беше най-добрият ми мач по време на паузата заради коронавируса. Надявам се да играя на Ю Ес Оупън, но все още не съм сигурен на 100% дали турнирът ще се проведе. Планът е да бъда в САЩ в средата на август. Вероятно това беше последният ми демонстративен мач преди завръщането на мъжкия тур", каза Тийм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Ние сме много последователни в това, което протестиращите искат
Нинова: Ние сме много последователни в това, което протестиращите искат
НС реши: Гласуват вота на недоверие утре в 11:30 ч.
НС реши: Гласуват вота на недоверие утре в 11:30 ч.