НОВИНИ

Тийнейджър попадна в групата на Австралия за Катар

Австралия футбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:16, 08.11.2022
Чете се за: 04:02 мин.
Световно Катар 2022
Слушай новината

Тийнейджърът Гаранг Куол, който ще заиграе в Нюкасъл, бе избран в състава на Австралия за Мондиала в Катар, но полузащитникът Тим Рогич няма да пътува с „озитата“ до Катар.

Играещият в Япония нападател Адам Тагарт, който има шест гола в 16 мача с екипа на националния отбор, е още една изненадваща липса, независимо че се представи силно в квалификационната кампания. Това отвори вратата за бившия шотландски национал Джейсън Къмингс, който има двойно гражданство, да прибави към единия си мач за представителния тим.

Нападателят на Сентрал Коуст Маринъс Куол, който ще акостира във Висшата лига през януари, направи официалния си дебют срещу Нова Зеландия през септември. Куол навърши 18 години в средата на септември и бе най-младият дебютант за австралийците от Хари Кюъл през 1996. Но той все още няма мач за клубния си тим и селекционерът Греъм Арнолд вероятно ще го използва от резервната скамейка в Катар.

Бившата звезда на Селтик Рогич се оттегли от ключовите световни квалификации на Австралия през май поради лични причини и оттогава-насам трудно блести със своите изяви в новия си клуб Уест Бромич Албиън. Арнолд каза, че Рогич, който има 53 мача за Австралия, е бил „брилянтен“ за австралийския футбол, но е трябвало да селектира играчи във форма, като предпочетени пред Рогич бяха играещия в Италия Айдин Хрустич и Райли МакГрий от Мидълзбро.

Ветеранът на вратата Митч Лангерак също бе пренебрегнат от Арнолд, независимо че се намира в най-добрата форма в кариерата си за клуба от Джей-лигата Нагоя Грампус и е считан от мнозина за втори избор зад капитана Мат Райън. Вместо него, Арнолд се спря на Дани Вукович, заедно с Андрю Редмейн, който се превърна в герой при победата над Перу с дузпи, която подпечата билета на австралийците за Катар.

Групата от 26 играчи включва двама футболисти, които ще играят на третото си световно първенство в лицето на Райън и Мат Леки, а седем ще са на втория си Мондиал. Останалите ще дебютират на най-голямата световна сцена във футбола. Австралия е в група D и открива кампанията си срещу Франция, преди да се изправи срещу Тунис и Дания.

Състав на Австралия:

Вратари: Матю Райън, Андрю Редмейн, Дани Вукович

Защитници: Азиз Бехич, Милош Дегенек, Томас Денг, Джоел Кинг, Натаниъл Аткинсън, Фран Карачич, Хари Соутър, Кай Роулс, Крейг Гудуин

Полузащитници: Аарън Муй, Джаксън Ървайн, Айдин Хрустич, Бейли Райт, Камерън Девлин, Райли МакГрий, Киану Бакус

Нападатели: Авер Мабил, Матю Леки, Мартин Бойл, Джеймс МакЛарън, Джейсън Къмингс, Мичъл Дюк, Гаранг Куол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев: Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с нелегалната миграция
Иван Гешев: Прокуратурата ще подкрепи всички усилия на институциите за борба с нелегалната миграция
Лудогорец приема Андерлехт от 22.00 ч. на 16 февруари, обявиха от УЕФА
Лудогорец приема Андерлехт от 22.00 ч. на 16 февруари, обявиха от УЕФА