НОВИНИ

Тодор Киселичков за варненското дерби: Надявам се да стане зрелище

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:21, 18.10.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
тодор киселичков варненското дерби надявам стане зрелище
Снимка: ФК Спартак Варна
Слушай новината

Наставникът на Спартак Варна Тодор Киселичков даде съвместна пресконференция със своя колега Илиан Илиев, на която той сподели очакванията си за съботното градско дерби срещу Черно море.

"Соколите" приемат "моряците" на 22 октомври от 15.15 часа на стадион "Спартак" морската ни столица за първото варненско дерби в шампионата след 13-годишна пауза.

Киселичков сподели, че се надява да стане зрелищен двубой и разкри дали намира разлика между варненското и бургаското дерби, тъй като неговата кариера премина основно в състава на Нефтохимик.

"Надявам се двата отбора да изиграем добър мач, да стане зрелище и по-добрият да победи. За нас е чест и привилегия, ще се подготвим по най-добрия начин за мача. Нека след мача да имаме честта и силите да се погледнем в очите и да бъдем обнадеждени. Според мен няма кой знае колко различни неща и нюанси между бургаското и варненското дерби. Никога състоянието на двата отбора не е било водещо. Предполагам и във варненското е така. Ентусиазмът е голям. Доста години не е имало такъв мач. Най-важното е да има феърплей, да има добронамереност, да има футбол. Черно море е изключително добър отбор. Излишно е да им правя реклама на отбора и треньора. Господин Илиев привлича чужденци на добро ниво. Играят добър футбол, пресират. Изключително добър отбор", сподели треньорът на "соколите"

Бившият наставник на ЦСКА 1948 не пропусна и темата за съдиите, като заяви, че те трябва да бъдат оставени настрани.

"Ясно е на всички, че в някои от мачовете силно се чувстваме ощетени. Лично аз желая феърплея да възтържествува в родния футбол и основните лица да са треньорите, футболистите и феновете. Трябва да държим тези хора (б.р. - съдиите) настрани и да не им обръщаме толкова внимание", коментира Киселичков и отправи призив към феновете на "соколите":

"Мога да говоря за публиката на Спартак. От малко време съм тук, но като футболист съм усещал подкрепата им. Призовавам и в събота да бъдат този състезател, който ни е нужен и да подкрепят с всички цивилизовани действия. Те са нашият 12-и играч и с всеки мач го доказват", заяви той.

Накрая треньорът на Спартак разкри и дали има кадрови проблеми със състава преди дербито.

"Не мога да кажа, че някой твърдо ще пропусне двубоя. Имаме хора с болежки, но се надявам, че ще са на разположение за мача. Срещали сме такива отбори. Ще преценим и конкретно за този мач как ще подходим. Не си мислете, че искаме като вземем топката да им я върнем веднага. Нека видим какво ще поднесат двата отбора и тогава да коментираме", завърши Тодор Киселичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална стачка започна във Франция
Национална стачка започна във Франция
МОН ще следи как се реализират завършилите висшисти
МОН ще следи как се реализират завършилите висшисти