НОВИНИ

Тодор Михалев спечели квалификацията на Световната купа по модерен петобой

Тодор Михалев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 11.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Чудесно представяне на българския атлет Тодор Михалев в квалификацията по модерен петобой от програмата на Световната купа за мъже, която се провежда в курортен комплекс Албена. Михалев успя да победи конкуренцията в лицето на 57 състезатели от 23 държави и се класира за полуфиналите в петък с първо време и общ резултат от 1164 точки.

За съжаление другите ни представители при мъжете Денис Колев, Любомир Германов, Радослав Христов, Емил Грозданов, Радослав Стойчев и Александър Върбанов не успяха да попаднат сред първите 36 състезатели и отпаднаха в квалификационните серии.

Във вторник при жените, младите ни надежди Димана Стефанова, Кристина Денина, Теодора Маринова и Никол Иванова също не стигнаха до полуфиналите, но за тях това беше първо голямо международно участие сред елита на световния модерен петобой. Въпреки това и четирите оставиха добри впечатления с представянето си и заслужиха аплодисментите на специалисти и публика.

В сряда в Албена пристигна президентът на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шорман, който остана очарован от изградените съоръжения и лично благодари на организационния комитет, воден от председателя на родната централа Камелия Александрова.

Най-интересен се очертава съботния ден (14 май), когато ще бъдат финалите при мъжете и жените в петте дисциплини – плуване, фехтовка, конна езда, бягане и стрелба. В неделя (16 май) е микс щафетата, а достъпа на публика до състезанията в курортния комплекс е безплатен до края на Световната купа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Булгаргаз": Над 142 лв. за мегаватчас е прогнозната цена на газа за юли
"Булгаргаз": Над 142 лв. за мегаватчас е прогнозната цена на газа за юли
Патриарх Неофит е успешно опериран след вчерашния инцидент
Патриарх Неофит е успешно опериран след вчерашния инцидент