НОВИНИ

Тодор Янчев: Септември е млад и добре играещ отбор, амбициран съм да се откъснем в класирането

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:14, 12.04.2023
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
тодор янчев
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев даде пресконференция преди гостуването в петък на Септември София в среща от 26-ия кръг на Първа лига.

Наставникът на "червените" разкри, че и двата клуба са били съгласни срещата да бъде преместена за събота вместо да се играе на Разпети петък, но не се е стигнало до "разбиране между ръководните фактори". Янчев допълни, че очаква с нетърпение и треньорския дуел с неговия бивш съотборник в ЦСКА Светослав Петров.

"Ще срещнем един млад и добре играещ отбор на Септември, който лично за мен има много добри и талантливи млади момчета. Българи играят предимно, което е похвално. Да, това е свят празник, още повече за всички християни е най-тъжният ден в историята. По принцип двата клуба бяха ок мачът да се измести за събота, но в крайна сметка нямаше разбиране между ръководните фактори", започна наставникът на ЦСКА 1948.

"Хубаво е, със Светльо сме били партньори в средата на халфовата линия и се познаваме добре. За мен не е проблем и е удоволствие винаги, когато срещам мои бивши колеги. Той е от другият лагер и ще гледа да си свърши по най-добрия начин работата, също както и ние. Ще бъде един хубав мач и се надявам по-добрият да победи", добави той.

Тодор Янчев разкри още, че пред ЦСКА 1948 в момента най-важната задача е да натрупат точки в битката за 3-о място преди старта на плейофите.

"Мачове има доста до края на редовния сезон и след това в плейофната част, където всеки може да загуби от всеки. Тези точки не трябва да ни успокояват. Аз съм амбициран да се откъснем още, за да си гарантираме и да дишаме по-спокойно. В плейофите всеки може да победи всеки и не ни успокоява седем точки разлика от четвъртия. Същевременно първите два отбора си водят значително пред нас, но ние си гледаме нашите цели", сподели бившият футболист.

Накрая треньорът на "червените" говори и за кадровите проблеми в тима преди визитата на Септември този петък (14 април) от 15.45 часа.

"Светльо е опитен човек, не е от ден-два във футбола. Това, че беше във втория отбор, ни даде предимство да го използваме. Алекс Колев получи неприятна контузия и като имаш вариант с кой да го замениш е много добре. В случая никой не трябва да се успокоява, че като е в първия отбор, не може да слезе във втория отбор. Има хора от втория отбор, които се представят добре и може да се качат в първия. Така работим към момента – по-добрите хора да се качват нагоре, а по-посредствените в първия отбор слизат във втория", заяви младият специалист.

"Неприятно е, че Джонатан Перейра ще се подложи на операция на 19-и април и ще го загубим за трайно време. Диагнозата му е частично разкъсване на предна кръстна връзка, което ще го извади за доста дълъг период от плановете ни. Райън Бидунга също е с проблеми от четвъртфинала с Арда. Останалите са здрави и налице. Алекс Колев вече тренира на 100% с отбора и това е добре", завърши Тодор Янчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоков кредит вместо подарък: Фирма примамва възрастни хора с обещания за награди
Стоков кредит вместо подарък: Фирма примамва възрастни хора с обещания за награди
Президентът: За последните години поне 10 пъти съм канил Пендаровски, вратите ми са отворени
Президентът: За последните години поне 10 пъти съм канил Пендаровски, вратите ми са отворени