НОВИНИ

Томас Тухел: Чест е да получиш покана от Байерн, нямам търпение да започна работа

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:29, 25.03.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
томас тухел чест получиш покана байерн нямам търпение започна работа
Слушай новината

Новият наставник на Байерн Мюнхен Томас Тухел беше официално представен като треньор на германския шампион, като той заменя на поста Юлиан Нагелсман, който беше уволнен вчера.

По време на първата си пресконференция Тухел сподели, че за него е чест да работи в клуба от "Алианц Арена" и допълни, че няма търпение да започне работа с талантливия състав на "баварците".

"Чест е да получиш покана от Байерн. Вчера, когато подписвах договора си в клубния офис, видях, че това е нещо много специално тук. В ДНК-то на клуба е залегнало само да се печели, както и да се играе хубав футбол. Настоящият състав е един от най-талантливите в Европа, с който можеш да се бориш за всички трофеи и да ги спечелиш. Достатъчно класен е да се бори и за титлата във Висшата лига. Нямам търпение да започна работа с тези играчи", сподели немският специалист.

Бившият наставник на Челси призна още, че е останал изненадан от развоя на събитията и идването му в Байерн, като самият той разкри, че е очаквал да продължи кариерата си в чужбина.

"Отговорността е голяма. Освен това имам и лична причина да работя за Байерн, защото така съм по-близо до семейството си. За мен това беше най-добрият избор. Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш колко важен е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света. Признавам, че случилото се сега беше изненадващо за мен. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина", сподели Тухел.

Новият треньор на "баварците" говори и за предстоящия му дебют начело на тима, който по ирония на съдбата ще дойде срещу бившия му клуб Борусия Дортмунд в поредното издание на "Дер Класикер" следващата събота (1 април) от 19.30 часа българско време.

"Благодарение на работата на Нагелсман все още има възможност да бъдат спечелени всички купи този сезон. Всичко ще зависи от детайлите. Имам идея какво да направя. Няма нужда от някакви големи промени по отношение на схемата на игра и тактиката. Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на самите футболисти. Няма как предизвикателството да бъде по-голямо от това да започна директно срещу Борусия Дортмунд. Това е най-големият мач в германския футбол. Заради изключителната серия на Борусия в момента и точковата разлика дербито минава в друго измерение", завърши Томас Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева с нов поздравителен адрес до българските сноубордисти след титлите в Банско
Весела Лечева с нов поздравителен адрес до българските сноубордисти след титлите в Банско
ЦСКА 1948 надви сръбския Партизан в контрола
ЦСКА 1948 надви сръбския Партизан в контрола