НОВИНИ

Торонто се върнаха в серията срещу Бостън след инфарктен успех

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:31, 04.09.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Баскетбол
торонто върнаха серията бостън инфарктен успех

Тройка на Оджи Ануноби със сирената намали изоставането на шампионите в полуфиналния плейоф на Източната конференция в НБА.

Срещата между двата тима премина през няколко обрата като "келтите" на няколко пъти взимаха лек аванс, но канадският тим съумяваше да не допусне голяма откъсване

Първата четвърт вървеше равностойно, но тройка на Кемба Уокър в последния момент даде преднина на Бостън от пет точки.

Шампионите дадоха всичко от себе си във втората четвърт да не изостанат, но отново далечна стрелба на Уокър допринесе за увеличаване на преднината на "зелените" до цели 10 пункта.

След почивката канадците малко по малко започнаха да топят аванса на Бостън и дори поведоха при оставащи 3:40 минути със 68:66.

В край на сметка, силни последни три минути на "келтите" им позволиха да се оттеглят с крехък аванс от 4 точки преди решителните 12 минути.

В тях двата тима се движеха рамо до рамо през цялото време и изглеждаше, че забивка на Даниел Тейс половин секунда преди края, ще бъде достатъчна за трета победа в серията за Селтикс.

Действащите шампиони обаче бяха решени да не допуснат ново поражение и след тройка на Аджи Ануноби, Торонто стигнаха до крайния успех със 104:103.

Най-резултатен стана Кайл Лоури от отбора на победителите с 31 точки, докато за Бостън Кемба Уокър приключи с 29. "Дабъл-дабъл" записаха Джейлън Браун за "келтите" и Оджи Ануноби за Торонто.

По този начин шампионите намалиха изоставането си до 1:2 и запазиха шансовете си да продължат със защитата на титлата. Серията продължава с мач номер 4, който е в ранните часове на неделната утрин.

В другия мач от изминалата вечер ЛА Клипърс разбиха Денвър Нъгетс със 120:97 в първи мач от полуфиналната серия на Западната конференция.

Кауай Ленърд вкара 29 точки за победителите, Пол Джордж добави 19 пункта, а Маркъс Морис се отчете с 18. За Нъгетс, Никола Йокич реализира 15 точки.

Вторият двубой между двата тима е в неделя, рано сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уелс загря за България след успех в Хелзинки
Уелс загря за България след успех в Хелзинки
Унищожиха голямо количество цигари с фалшив бандерол, предназначени за Украйна и Беларус
Унищожиха голямо количество цигари с фалшив бандерол, предназначени за Украйна и Беларус